Competitie: La Liga
Speeldag: Speeldag 12
Overzicht Spanje: Villarreal blijft het uitstekend doen
Sander De Graeve

In Spanje vonden naast de derby in Valencia ook nog twee andere wedstrijden plaats. In Elche werd het een rechtstreeks gevecht tegen de degradatie en ook in de buurt van Madrid werd er gevoetbald. Vanavond nemen Villarreal en Getafe het ook nog tegen elkaar op.

Villarreal - Getafe 2-1

Beide teams stonden vanavond maar één punt uit elkaar in de brede Spaanse middenmoot. Gaspar en Moreno zorgden met een tweetrapsraket binnen de vijf minuten voor een 2-0 voorsprong bij de rust. Getafe ging op zoek naar twee goals in de tweede helft, maar vond er maar één. Lacen lukte de aansluitingstreffer met nog dertig minuten te gaan, maar Villarreal hield goed stand.

Elche - Cordoba 2-2

Elche en Cordoba vochten een rechtstreeks degradatieduel uit in Elche. De bezoekers kwamen al snel op voorsprong via Fidel. De naamgenoot van de man die in Cuba lang de plak zwaaide deed dat op aangeven van Borja Garcia. Die had een goeie avond, op het uur stuurde hij Cartabia op weg naar de 0-2.

Boeken toe zou je denken, maar niets was minder waar. Lombán van op de stip en Jonathas maakten er toch nog 2-2 van. Beide ploegen blijven onderin hangen na het gelijkspel. Cordoba sprokkelde nog maar zes punten, Elche telt er negen.

Rayo Vallecano - Celta de Vigo 1-0

Rayo Vallecano zorgde misschien wel voor de verrassing van de speeldag. Het team stond niet ver boven de degradatiezone, maar lukte toch een mooie driepunter tegen subtopper Celta de Vigo. Bueno kreeg op aangeven van Kakuta (kent u hem nog?) de enige goal van de middag tegen de touwen.

Valencia verloor eerder op de dag al het stadsduel van Levante met 2-1 Bekijk hier het verslag.