Datum: 05/12/2015 16:00
Competitie: La Liga
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Santiago Bernabeu
Barça pakt punt na buitenspelgoal, Ronaldo klaagt liever dan doelpunt Benzema te vieren (met beelden!)
Timothy Collard
Timothy Collard en Caroline Tonnelier

Real Madrid wint van Getafe, Valencia en FC Barcelona gelijk in kraker

FC Barcelona is zaterdagavond tegen Valencia niet verder gekomen dan een gelijkspel. Nog voor Barça in actie kwamen boekten concurrenten Real én Atlético Madrid een zege. Een overzicht.

Valencia-FC Barcelona 1-1

Barça was de betere ploeg op het veld van Valencia, maar op goals was het wachten tot vlak voor het uur. Suarez opende de score met een stevige knal uit een erg schuine hoek, maar aan het doelpunt hing wel een ferme geur van buitenspel.

Valencia beet van zich af en vlak voor affluiten hing Santi Mina de bordjes in evenwicht: 1-1 en elk een punt.

Real Madrid - Getafe 4-1

De Koninklijke had dus heel wat goed te maken tegenover het thuispubliek. En dat deed Real Madrid. BBC voetbalde de zorgen van zich af in de eerste helft. Liefst 4-0 stond het al aan de rust!

Benzema zorgde al vroeg voor een comfortabele 2-0 voorsprong. Die stond al na 16 minuten op het bord. Opvallend: terwijl zijn medemaats een treffer van de Fransman aan het vieren waren, maakte Ronaldo zijn beklag bij de scheidsrechter omdat hij een penalty claimde bij een voorafgaande actie.

Geen nood voor de Portugees: ook hij kon zijn doelpuntje meepikken. Eerder had Ronaldo ook al voor de assist gezorgd bij de 3-0 van Bale. De tweede helft? Die was overbodig, maar Getafe zorgde via Alexis wel nog voor de eerredder.

Granada - Atlético 0-2

Atlético Madrid doet het dit seizoen vooral op defensief vlak uitstekend, maar heeft heel wat kansen nodig om te scoren. Na drie overwinningen op rij met het kleinste verschil, deden de colchoneros het nu iets beter.

Met Carrasco in de basis slaagde Atlético er op het veld van laagvlieger Granada in twee keer te scoren. Godin en de onvermijdelijke Griezmann waren de mannen die raak troffen.