Jacob Delabastita

Barçelona wint van Las Palmas zonder sprankelend te spelen

Barçelona mocht vandaag een uitje maken naar Gran Canaria. Op het bekend vakantieoord moest de Catalaanse grootmacht tegen Las Palmas spelen. Ofwel de eerste tegen de achttiende van La Liga. Een makkelijke opdracht, zou je zeggen.

Kansarme eerste helft

Iedereen verwachtte een spetterend begin, maar de supporters werden teleurgesteld. De eerste helft was maar een mager beestje. De eilandbewoners trokken een stevige muur op voor het eigen doel, en Barça vond slechts moeilijk openingen.

De eerste kans van de match was het direct bingo. Luis Suarez - weer hij - stond op de juiste plek na een voorzet van Jordi Alba. De Uruguayaan mist weinig kansen, en ook deze schoof hij gemakkelijk voorbij het doel van doelman Javi Varas. De snelle tegengoal was een koude douche voor Las Palmas dat goed aan de match begon.

Vier minuten later is het Las Palmas dat mag juichen. Willian José, randje buitenspel bij een heerlijke hak van Viera, schuift de bal door de benen van doelman Bravo. Pas in minuut 42 komt Barça terug op voorsprong. Na een redding van de doelman op een schot van Messi kan Neymar de bal in tweede instantie in doel werken.

Tweede helft: zelfde laken een broek

Na de pauze werd het spel niet veel beter. Het prachtige eiland Gran Canaria inspireerde geen van beide om aantrekkelijk voetbal te spelen. Ook de inbreng van Thomas Vermaelen, die in minuut 69 Sergi Roberto mocht vervangen, bracht geen zoden aan de dijk en het bleef 1-2.