Datum: 19/06/2013 19:00
Competitie: Confederations Cup
Speeldag: Speeldag 2
Sterk Japan maakt het Italië bijzonder moeilijk

Italië heeft in zijn tweede poulewedstrijd in een spectaculaire wedstrijd gewonnen van een verrassend Japan. Het werd 4-3 voor de Azzurri.

Japan begon heel sterk aan de wedstrijd en scoorde al na 21 minuten via Keisuke Honda. Bij de rust stond het zelfs 1-2 in het voordeel van Japan na doelpunten van Shinji Kagawa en Daniele De Rossi voor Italië.

Japan leek de wedstrijd onder controle te hebben tot Atsuto Uchida het leer in de eigen kooi schoot. Daarna trokken de Azzurri het spel naar zich toe en Mario Balotelli scoorde twee minuten later de 3-2. Maar toch was het niet voorbij voor het land van de rijzende zon, want Shinji Okazaki schoot de gelijkmaker op het bord. In de 86ste minuut besliste een goal van Sebastian Giovinco de wedstrijd. Italië is daarmee geplaatst voor de halve finales.