Datum: 21/06/2013 00:00
Competitie: Confederations Cup
Speeldag: Speeldag 2
Uruguay klopt Nigeria, kaarten geschud in groep B?

Uruguay heeft zich in een levensbelangrijk duel met Nigeria de sterkste getoond. Het won met 2-1 en kan zo luidop dromen van de halve finales.

Diego Forlan was de held van de Uruguayanen vannacht in Brazilië. Halfweg de eerste helft bediende hij Lugano op weg naar het eerste doelpunt. Daarna kwamen de Nigerianen echter beter in de wedstrijd en tien minuten voor tijd scoorde Obi Mikel de gelijkmaker. Meteen ook de ruststand.

De tweede helft was amper vijf minuten bezig toen Forlan zelf orde op zaken stelde en voor het winnende doelpunt zorgde. Nigeria wist dat het minstens nog een keer moest scoren om nog een goede kans te hebben op de halve finales in deze Confederations Cup, maar dat lukte uiteindelijk niet.

Met nog een wedstrijd tegen Tahiti voor de boeg lijkt Uruguay tweede te gaan worden in de groep. Zelfs bij een stunt van Nigeria tegen Spanje bestaat er nog een kans nog steeds dat Uruguay doorgaat. De kans dat het tegen Tahiti misgaat is bijzonder klein en een doelpuntefestijn valt niet uit te sluiten.

Als Brazilië gelijkspeelt of wint tegen Italië staan er virtueel leuke halve finales met veel geschiedkundige inslag te beleven: Italië - Spanje is een heruitgave van de EK-finale van vorig jaar, Uruguay en Brazilië namen het in 1950 in een WK-finale al eens tegen elkaar op in Maracana. Of er ook dit jaar een nationaal drama van komt is nog af te wachten en voorlopig is het sowieso nog wat voorbarig.