Competitie: Confederations Cup
Speeldag: Speeldag 3
Ook tegen Uruguay maakt Tahiti geen kans
Bjorn De Cock

Bij deze wedstrijd was het vooral gissen naar het aantal doelpunten dat Uruguay zou maken tegen Tahiti. Uruguay liet enkele belangrijke spelers waaronder Suarez rusten op de bank.

Abel Hernandez zette Uruguay al snel op voorsprong. Nadien had Tahiti geluk dat de scheidsrechter geen rood trok en penalty floot voor Uruguay na een overtreding van Teheivarii. Het duurde nadien nog even vooraleer Uruguay zijn tweede van de avond kon scoren. Uiteindelijk lukte het toch via alweer Abel Hernandez.

Nog geen twee minuten later was het boeken toe voor Tahiti toen Perez Diego ook zijn doelpunt meepikte. Abel Hernandez kon dan uiteindelijk ook nog zijn hattrick volmaken door vlak voor rust zijn derde van de avond te scoren.

In de tweede helft had Scotti Andres de 5-0 aan zijn voeten. De Urugyaan miste echter een strafschop. Niet veel later mocht de verdediger zelfs gaan douchen toen hij zijn tweede gele kaart van de avond pakte. Tahiti wou echter niet achterblijven. Teheivarii pakte ook zijn tweede gele kaart van de avond waardoor beide teams met tien man moesten verder spelen.

Niet veel later zorgde Uruguay voor de forfaitcijfers. Lodeiro miste niet. Abel Hernandez had zin in meer na zijn hattrick en scoorde zijn vierde van de avond.

Luis Suarez kreeg nadien nog twintig minuten om ook zijn doelpunt mee te pikken. De speler van Liverpool stelde niet teleur en scoorde de laatste twee doelpunten van de wedstrijd. Abel Hernandez had bij het laatste doelpunt zijn vijfde kunnen maken maar hij gunde Suarez zijn tweede van de avond.

Tahiti verlaat de Confederations Cup dus met maar liefst 24! tegendoelpunten in drie wedstrijden. Uruguay plaatst zich voor de volgende ronde. Uruguay neemt het dan op tegen gastland Brazilië.