België - Italië

Mak België verliest maximum tegen Azzurri
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Mak België verliest maximum tegen Azzurri
Foto: © SC

De Belgische beloften speelden vanavond in het kader van de kwalificaties voor het EK tegen Italië. In de laars pleegden onze jonge Duivels een hold-up waardoor ze nog steeds met het maximum aan de match begonnen. Een uitgekookt Italië maakte daar een einde aan.

Sander De Graeve in Genk

Bondscoach Walem koos voor een 4-3-3 met op het middenveld Cissé en Malanda als buffers. Zij moesten de rugdekking achter Thorgan Hazard verzorgen. Op de flanken moesten Bruno en Mpoku hun ding doen. Batshuayi was de bliksemafleider voorin.

Nog voor de partij goed en wel bezig was stonden de Belgische beloften al op achterstand. Een ingestudeerde corner kam tot bij rechtsachter Zappacosta en zijn voorzet werd hard binnen gekopt door Battocchio. Doelman Coosemans was kansloos.

Volwassen Azzurri

Daarna bleven de Italianen lange tijd baas. De Azzurri speelden volwassener en vooral veel uitgekookter dan hun Belgische tegenhangers. Ook de Italiaanse supporters, daar is speelstad Genk niet vreemd aan, lieten zich meer gelden dan de Belgen.

Gaandeweg kregen de jonge Rode Duivels toch meer grip op de partij en volgden er ook kansen. Massimo Bruno miste zijn schot bij de grootste mogelijkheid en Batshuayi kopte in een andere fase via de grond over.

Bijna 0-2

De Belgen mochten uiteindelijk blij zijn dat het bij de rust geen 0-2 stond. Belotti mocht namelijk alleen op Coosemans af, maar die schudde een erg knappe redding uit de handschoenen. Het was duidelijk dat de thuisploeg na de koffie uit een ander vaatje moest tappen om iets uit de brand te slepen.

Na de pauze kwamen Tielemans en Mechele in de ploeg voor Cissé en Arslanagic. België had het nog steeds niet onder de markt met de Italianen, maar Tielemans liet enkele mooie dingen zien. Zo kreeg hij de bal in één tijd tot bij Mpoku die tweemaal op doelman Bardi stuitte.

Belotti niet de efficiëntste

Intussen wrong Belotti nog twee doelrijpe kansen vakkundig de nek om. Iets wat een Italiaanse collega naar enkele overtuigende krachttermen, gecombineerd met woest rondbenen in de persruimte, vertaalde.

Na een tijdje vond ook Di Biagio het welletjes en mocht Belotti op de bank wat gaan kaarten. Ook Vetokele kwam intussen al in de ploeg voor Bruno. De match kabbelde daarna naar het einde, al kwam Vetokele gemotiveerd in de ploeg. Ook hij kon het verlies echter niet voorkomen. België liet zo het maximum schieten tegen Italië, maar ligt nog steeds op koers om de volgende ronde te halen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

EK Beloften