U21belBelgiƫ
letLetland
0-1
88'
Datum: 11/10/2016 20:00
Competitie: EK Beloften
Speeldag: Speeldag 12
Geen EK voor de Jonge Duivels die voor de ogen van Roberto Martinez ook nog eens ten onder gaan
Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Leuven
| 0 reacties

U21 gaan in overbodig kwalificatieduel tegen Letland met 0-1 ten onder

Geen EK voor de Jonge Duivels die voor de ogen van Roberto Martinez ook nog eens ten onder gaan
Foto: © photonews

Wat in de sterren geschreven stond, is ook uitgekomen. De Jonge Duivels hebben zich dinsdagavond in het laatste en overbodige EK-kwalificatieduel tegen Letland niet meer kunnen opladen.

Je spelers vlak voor de match moeten meedelen dat ze volgende zomer niet naar het EK mogen... Johan Walem paste in zijn nog jonge trainerscarrière wellicht al een betere motivatietechniek toe. Dan maar bondscoach Roberto Martinez overtuigen die van het Portugese Faro in één ruk doorreisde naar Leuven.

De bedrijvigste pionnen op het schabouwelijke terrein van Oud-Heverlee Leuven waren wingers Zakaria Bakkali en Theo Bongonda. Die laatste zette in minuut 20 een knappe actie op. Bakkali duwde de beste kans van de eerste periode op de paal.

Open doekje voor Bongonda

Aan deze overbodige partij viel niets te beleven en bovendien zat publiekslieveling Charly Musonda Junior op de bank. Bongonda verzorgde gelukkig de show en kreeg een open boekje na een héérlijke dribbel en dito Zidane-beweging.

Ook in het tweede bedrijf bleven doelrijpe kansen uit. KV Oostende-aanvaller Landry Dimata speelde een ongelukkige wedstrijd, maar kon zich over het uur toch eens doorzetten. Zijn gekruiste poging belandde via een puike redding van Vladislavs Kurakins in corner.

Alles op het clubvoetbal

In de laatste twintig minuten zagen de weinige fans Musonda dan toch invallen. Ook hij kreeg ondanks enkele listige passjes de bakens niet meer verzet. Integendeel, want de Letten gingen na een kopbalgoal van Antonijs Cernomordijs zowaar met de zege aan de haal.

Musonda maakt zich zaterdag op voor het prestigieuze duel met Real Betis tegen Real Madrid. En ook de andere belofteninternationals kunnen zich, bij gebrek aan een nakend EK, concentreren op het clubvoetbal.

Opstellingen

Belgiƫ Belgiƫ

  Speler G Beoordeel
Cools Dion 90' -
Hubert Guillaume 90' -
Castagne Timothy 90' -
Miangue Senna 90' -
De Sart Julien 90' -
Bakkali Zakaria 76' -
Praet Dennis 90' -
Vanzo Floriano 70' -
Fiore Corentin 90' -
Bongonda Theo 66' -
Dimata Landry 90' -
  Bank G Beoordeel
Guillaume Baptiste 24' -
Musonda Charly Junior 20' -
Schrijvers Siebe 14' -
Guillaume Baptiste -  
Heylen MichaĆ«l -  
Verstraete Birger -  
Goblet Merveille -  
Schoofs Rob -  
Herbeleef Belgiƫ - Letland

EK Beloften

 Speeldag 12