Zulte Waregem - SK Deinze

Zulte Waregem verliest vriendschappelijke derby tegen Deinze na doelpuntenfestival
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Zulte Waregem verliest vriendschappelijke derby tegen Deinze na doelpuntenfestival
Foto: © Photonews

Op Wapenstilstand speelden Zulte Waregem en derdeklasser Deinze de altijd vurige derby. Het werd een doelpuntenfestival voor de rust, na de koffie viel de machine ietwat stil en beslisten de bezoekers de match. Deinze won dan ook: 3-6.

Aernout Van Lindt in Waregem

Een wedstrijd tussen Zulte Waregem en Deinze is altijd iets speciaals. Als beide ploegen in de voorbereiding tegen elkaar spelen, dan staat dat garant voor heel veel sfeer. En ook nu zat de hoofdtribune goed tot zeer goed vol op deze Wapenstilstand. Wat heeft een mens beter te doen dan in de namiddag - bij een heerlijk laat herfstzonnetje - even naar het voetbal te komen zien.

En verwend te worden met een pak doelpunten. Zeker voor de koffie kregen we waar voor ons geld - al was de inkom gratis. Via Vince Geryl en Xavier - broer van - Deschacht werd het snel 0-2, de terugkerende Colpaert kon nog voor het kwartier milderen. Opnieuw Geryl en Van De Velde maakten er nog voor het halfuur 1-4 van.

Mezine doet de deur dicht

En dus greep Dury in: Overtoom en Ferreira gingen naar de kant voor Benteke - ook broer van - en Mendy. Er ging meer dreiging uit van Essevee en het kwam nog voor de koffie terug tot 3-4. Opnieuw een droge knal van Colpaert en even daarvoor ook een goaltje van Plet zorgden voor de aansluiting, aan de overkant pakte Bruzzese een paar goede ballen.

In de tweede helft leek Zulte Waregem te willen doorgaan op het elan, maar de motor viel wat stil en een dikke tien minuten voor tijd was het Mezine die met de 3-5 de boeken dicht deed. Ook Matthias Schamp prikte nog zijn goaltje mee. Deinze wint zo de derby van Zulte Waregem, dat met Skúlason, Sylla, Troisi & co toch heel wat internationals moest missen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws