Datum: 05/06/2017 20:45
Competitie: Vriendschappelijke interlands
Speeldag: Vriendschappelijk
Stadion: Koning Boudewijn Stadion
Batsman en Big Fella krijgen de aanhang weer achter de Rode Duivels, en wissen zo bijzonder vreemde flater van De Bruyne uit
Diederik Geypen Timothy Collard Sander De Graeve
Diederik Geypen, Timothy Collard en Sander De Graeve vanuit Brussel
| 0 reacties

Rode Duivels leggen Tsjechië over de knie

Batsman en Big Fella krijgen de aanhang weer achter de Rode Duivels, en wissen zo bijzonder vreemde flater van De Bruyne uit
Foto: © Photonews

De gelijke spelen tegen Griekenland en Rusland zijn uitgewist met een zuinige zege tegen Tsjechië. De Rode Duivels kenden een uitstekende start en voetbalden over 90 minuten genoeg kansen bij elkaar om de overwinning te claimen, maar aan de achterhoede is absoluut nog werk.

Roberto Martinez koos voor een experimentele basisploeg bij afwezigheid van Eden Hazard. Dries Mertens startte op de bank met het oog op vrijdag, Michy Batshuayi kreeg een stek naast Romelu Lukaku in een 3-4-1-2. En dan was er nog de aanvoerderskwestie. Niet vicekapitein Jan Vertonghen, maar wel Vincent Kompany nam de band van Eden over. (Lees verder)

De meester en zijn leerling

Lukaku liet in de beginminuten zien dat hij en niemand anders nog steeds de aanvalsleider is. Big Rom zoog alle ballen naar zich toe, Batshuayi stal met de ogen. Mét succes, want kort voor het halfuur legde de aanvaller van Chelsea de 1-0 als een echte killer binnen. De roodhemden bleven domineren, tot 4 minuten later de gelijkmaker op merkwaardige wijze uit de lucht viel.

Kompany sust de fans

Thibaut Courtois wilde met een korte pass tot bij Kevin De Bruyne verzorgd uitvoetballen, maar die werd niet gecoacht. De Drongenaar liet zich de kaas van het brood eten en Michaël Krmencik profiteerde: 1-1. KDB, die bijzonder laag op het veld acteerde, voelde zich in de steek gelaten door zijn teammaats, de fans staken een fluitconcert af. Kompany moest een eerste keer in actie schieten om de aanhang weer achter de ploeg te krijgen.

De Duivels waren even van slag en Tsjechië rook nu bloed. De rechterflank van Nacer Chadli werd helemaal opgerold. Ruwe diamant Patrik Schik deponeerde zijn poging op de paal. De achterhoede stond bij momenten te trillen op de benen.

Geen 3-1 van Benteke, Tsjechen treffen alweer de paal

Martinez maakte aan de rust gebruik van zijn zes wissels en gooide meteen vijf frisse jongens tussen de lijnen. Dat loonde. Kevin Mirallas trapte via invallersdoelman Jiri Pavlenka op de paal. Op de corner die volgde vond Dries Mertens de kruin van Marouane Fellaini voor 2-1.

De tweede helft kabbelde in vakantiemodus verder, tot iedereen wakker schrok bij een schot van Tomas Soucek. Net als landgenoot Schik vond hij de paal. Christian Benteke liet in het slot dé kans op de 3-1 nog liggen. Opdracht volbracht dus voor de Duivels, die vrijdag met een zege in Estland het voetbaljaar in stijl kunnen afsluiten.

Opstellingen

België België

  Speler G Beoordeel
Courtois Thibaut 90' 6
Alderweireld Toby 90' 7
Kompany Vincent 90' 7
Vertonghen Jan 90' 8
Chadli Nacer 90' 7
Tielemans Youri 46' 7
Nainggolan Radja 90' 7
Carrasco Yannick 90' 7
De Bruyne Kevin 90' 7
Batshuayi Michy 90' 8
Lukaku Romelu A 90' 8
  Bank G Beoordeel
Mirallas Kevin 44' 8
Hazard Thorgan 3'  
Vermaelen Thomas -  
Boyata Dedryck -  
Dendoncker Leander -  
Mertens Dries A -  
Fellaini Marouane -  
Benteke Christian -  
Mignolet Simon -  

Tsjechië Tsjechië

  Speler G Beoordeel
Darida Vladimír 90' -
Souček Tomáš 90' -
Zmrhal Jaromír 90' -
Krmenčík Michael 90' -
Gebre Selassie Theodor 90' -
Kalas Tomáš 90' -
Brabec Jakub 90' -
Schick Patrik 64' -
Krejci Ladislav A 49' -
Kaderabek Pavel 48' -
Vaclík Tomás 32' -
  Bank G Beoordeel
Pavlenka Jiří 58' -
Skoda Milan   26' -
Droppa Lukas -  
Novák Filip -  
Herbeleef België - Tsjechië

Vooraf