Sint-Truiden - KAA Gent

Gent krijgt vier treffers om de oren in rematch van duel voor ticket play-off I
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Heist-op-den-Berg
| 0 reacties

STVV klopt Gent in oefenduel met drie strafschoppen

Gent krijgt vier treffers om de oren in rematch van duel voor ticket play-off I

Heist-op-den-Berg mocht zaterdagavond twee eersteklassers ontvangen. Sint-Truiden en AA Gent speelden een vriendschappelijke partij op het veld van de plaatselijke eerste amateurklasser. Aanvoerder Odjidja slaagde er niet in Gent naar de zege te loodsen. STVV scoorde liefst vier keer.

In maart keken STVV en Gent mekaar nog in de ogen in de strijd om een ticket voor play-off I. De Buffalo's haalden het toen in Limburg met 0-2 en schaarden zich zo bij de top zes. Dit keer waren de belangen vanzelfsprekend veel minder groot, maar werd het ook een heel ander verloop van de wedstrijd.

Het eerste Truiens doelpunt liet niet lang op zich wachten. De Bruyn kreeg aardig wat ruimte en Balongo opende van dichtbij de score. Langs beide kanten was het zichtbaar nog zoeken naar automatismen, met de daarbij horende misverstandjes. Na een twintigtal minuten kondigde er zich wel een betere periode aan van de Gentenaars.

Betere Gentse periode leidt gelijkmaker in

Nadat Steppe de mist in ging op een voorzet, legde Yaremchuk de bal in het lege doel. Er was wel al een tijdje gevlagd voor buitenspel van een teamgenoot. Dejaegere nam de bal in één tijd op de slof en mikte van in de zestien over. Na een haakfout van Teixeira op Kubo ging de bal op de stip. Yaremchuk trapte de elfmeter rechtdoor: 1-1.

Nadien kantelde de match toch weer de andere kant op. Lustig ging iets te stevig in het duel met Masoudi, zo oordeelde Wim Smet. Ook een strafschop voor Sint-Truiden dus. Botaka mikte in het linkerhoekje: 2-1. Acolatse vergat een Oost-Vlaamse blunder af te straffen. Er was wel een redding van Kaminski nodig om hem het scoren te beletten.

3-1 van mooie makelij

De 3-1 zou er alsnog komen voor de pauze, want de defensie van de verliezende bekerfinalist werd toch een paar keer uiteen gereten. Met dank aan de zuivere passing waar STVV bij momenten wel mee uitpakte. De Bruyn sneed ook goed naar binnen en schoof het leer netjes in de rechterbenedenhoek (3-1).

Na de hervatting scoorde Balongo een tweede maal na een tikje van Debruyn, maar dit keer ging het feest niet door wegens buitenspel. De Bruyn probeerde het dan nog maar eens zelf. Het doelhout stond zijn tweede treffer in de weg en seconden later maakte Yaremchuk aan de overkant de 3-2.

Penalty's bij de vleet

De wedstrijd verwaterde dan enigszins door de wissels, tot er plots een derde elfmeter uit de lucht kwam vallen. Kaminski loste een bal en beging dan ongelukkig de fout op Balongo. Acolatse tekende voor 4-2. Diezelfde Acolatse werd in de slotseconden nog eens diepgestuurd, maar stuitte ditmaal op Kaminski. Bij STVV zullen ze hun overwinning ongetwijfeld opdragen aan de onlangs overleden Mo Nitcheu.

STVV: Steppe, Garcia(65' Van Dessel), Teixeira, Janssens, Endo, Asamoah, De Bruyn(65' Spago), Masoudi(84' Baltic), Acolatse, Botaka(75' Troonbeeckx), Balongo.

AA Gent: Kaminski, Asare(61' Castro Montes), Plastun(81' Smith), Derijck (81' Cissé), Lustig(61' Souquet), Owusu(46' Esiti), Dejaegere(61' Rosted), Odjidja(81' Yem), Bezus(61' Verstraete), Kubo(61' Sylla), Yaremchuk.

Doelpunten: 4' Balongo (1-0), 26' Yaremchuk (1-1, strafschop), 32' Botaka (2-1, strafschop), 40' De Bruyn (3-1), 61' Yaremchuk (3-2), 79' Acolatse (4-2, strafschop).

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Vriendschappelijk

 Speeldag 1