Datum: 18/06/2014 00:00
Competitie: WK
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Arena Pantanal
Kerzhakov wist catastrofale blunder Akinfeev uit in partij met twee gezichten en zonder winnaar

Goed nieuws voor de Rode Duivels: Zuid-Korea en Rusland hebben zopas de punten gedeeld in de tweede wedstrijd van groep H. In een match met twee gezichten waren het de invallers die beslisten, al was het Koreaanse doelpunt voor 95% toe te schrijven aan de Russische goalie Akinfeev.

Door Aernout Van Lindt

In de groep van de Rode Duivels en Algerije mochten Rusland en Zuid-Korea ons nog blij proberen maken in een wedstrijd in Cuiaba. Voor beide teams leek niet verliezen met oog op de tweede plaats in de poule belangrijk, al ligt het niet in de aard van Fabio Capello om niet alles te eisen van zijn spelers.

Hij startte wel opvallend genoeg zonder Dzagoev, Denisov en Kershakov in de basisopstelling: toch drie sterkhouders van het Oost-Europese land. Zij zouden alledrie invallen en voor een nieuw elan voor de Russen zorgen, om zo het 'ongelijk' van hun coach te bewijzen.

Hele slappe thee voor de pauze

Als we de wedstrijd enkel zouden beoordelen op de eerste helft, dan was het nu meer dan duidelijk: de Rode Duivels pakken negen op negen in de groep en walsen ook over Zuid-Korea en Rusland. Wat een bedroevend partijtje voetbal kregen we namelijk te zien voor de koffie: weinig druk, heel traag spel - ja, nog veel trager dan tijdens België - Algerije - en nauwelijks spektakel of kansen.

Kunnen we dan iets vertellen over die eerste helft? De Koreanen toonden zich gretiger, dankzij Son vooral - maar slikten zo ook een paar gele kaarten. En van Rusland onthielden we enkel een harde knal van 35 meter afstand op vrije trap van Ignasevich.

Zeepsop bij Akinfeev

De tweede helft kregen we een heel andere wedstrijd te zien. Opeens ging het tempo de hoogte in - en moeten we ons toch nog wat zorgen maken met het oog op de twee volgende matchen?

Niet bij de les was de ervaren Russische doelman Akinfeev: tot vier keer toe in een kwartier liet hij een ogenschijnlijk makkelijke bal liggen. De laatste keer was dat met dramatische gevolgen: doelpunt Keun-Ho Lee na een makkelijk pakbaar schot van afstand.

Kerzhakov redt puntje

Lang duurde de pret voor de Koreanen echter niet, want Capello bracht Kerzhakov en Denisov snel in om het verschil te gaan maken. En drie minuten later was het al prijs: 1-1 dankzij Kerzhakov, die van dichtbij uit de draai kon binnentikken. Een neus voor doelpunten heet zoiets, al was het ook wat pech voor de Koreaanse doelman - hij redde even daarvoor twee keer heel erg knap.

Rusland drukte nog door, de Koreanen zaten overduidelijk met overlast en heel veel krampen, maar de 2-1 viel niet meer. Een puntendeling zo, waardoor de Rode Duivels alleen leider zijn in poule H.