Competitie: WK
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Estadio Beira-Rio
Algerije pakt drie punten na spektakelstuk met twee gezichten

De Rode Duivels zijn nog geen groepswinnaar, omdat Algerije zijn tweede wedstrijd op het WK heeft gewonnen. Na een spektakelduel werd het uiteindelijk 4-2 voor de Algerijnen. De Zuid-Koreanen zijn zo quasi zeker uitgeschakeld voor de volgende ronde.

Door Aernout Van Lindt

Wat een doelpuntenspektakel kregen we in Zuid-Korea tegen Algerije. En dat hadden we nochtans niet verwacht, na de eerste wedstrijd van beide teams in deze groep. Zowel Zuid-Korea als Algerije trokken toen een muur op tegen respectievelijk Rusland en België, dus dachten we nu ook niet te veel te zien te krijgen.

De Zuid-Koreaanse bondscoach was tevreden van zijn ploeg tegen Rusland en maakte geen wijzigingen, de Algerijnse bondscoach maakte er liefst vijf. Opvallend: vooraan was het Slimani die voor de doelpunten zou moeten gaan zorgen.

Algerije baas tegen heel zwak Zuid-Korea voor rust

De eerste helft was het al Algerije dat de klok sloeg. Van meet af aan was het de beste ploeg, maar het duurde een klein halfuurtje voor het voor het eerst kon scoren. Tot dan waren Feghouli en co vooral gevaarlijk uit de tweede lijn.

Maar dan ging het snel, met dank ook aan de Zuid-Koreaanse verdediging, die echt bijzonder zwak was. Medjani tikte een bal diep naar voren en Slimani kon tussen twee man door gewoon de 0-1 binnentikken. Een minuut later kwam de Koreaanse doelman belachelijk slecht uit op een corner en kon Halliche hard binnenkoppen.

Nog voor rust had die Halliche de 0-3 op de kop liggen, maar het was uiteindelijk Djabou die profiteerde van alweer geklungel achterin bij de Aziaten. Zo was de match al gespeeld voor de rust, leek het wel.

Spiegelbeeld na de koffie

Na de koffie een heel ander beeld. Zuid-Korea kwam - ondanks de zware achterstand - vol grinta uit de kleedkamers en dat rendeerde al snel. Son - voor de vrienden Sonsation - zorgde met een geniale actie meteen voor de 1-3, al had hij natuurlijk bijzonder veel geluk dat de lange bal op zijn rug gecontroleerd werd.

En er zat nog meer in, want de Zuid-Koreanen kregen nog een paar kansen om snel de aansluitingstreffer te maken, maar de pegel van Ki ging niet binnen en aan de overkant zorgde Brahimi voor het orgelpunt na een leuke 1-2 met Feghouli en de definitieve beslissing.

De paniek was weg bij de Algerijnen, al bleven de Koreanen doordrukken. Koo zorgde nog voor een extra doelpunt, maar verder raakten ze niet meer. Zuid-Korea moet nu zwaar winnen van de Belgen als het nog wil doorgaan, Algerije heeft na de eerste WK-zege sinds 1982 genoeg aan een puntje tegen Rusland.