Competitie: WK
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Arena da Baixada
Primeur voor Algerije en Russen naar huis

Alles wat nog mogelijk in de groep van de Belgen. De drie andere ploegen konden elk nog naar de volgende ronde, maar het was Algerije dat het haalde. Nochtans waren de jongens van Capello vroeg op voorsprong gekomen, maar Algerije knokte terug...

De belangen in Algerije-Rusland waren nog bijzonder groot. Beiden gingen uit van een winst van België of toch minstens een gelijkspel. Algerije had in dat geval genoeg aan een punt, Rusland moest sowieso winnen.

Scoren tegen tien

En dus gingen de mannen van Fabio Capello onmiddellijk in de aanval. En dat loonde al snel, want na zes minuten kopte Kokorin de 0-1 al op het bord. De Algerijnse sterspeler Feghouli stond op dat moment wel aan de kant een bloedende hoofdwonde te laten verzorgen en dus buitte Rusland het numerieke voordeel optimaal uit.

Maar ook na die goal behielden de Russen het initiatief. Angerije moest rekenen op de schaarse dribbels van Brahimi, maar die zijn schoten leken dan weer nergens naar. Het laatste kwartier kwam 'de thuisploeg' dan weer wel opzetten, maar buiten enkele afstandsschoten leverde dat weinig op. Eén keer moest Akinfeev zich strekken: Silimani kopte goed, maar de Russische keeper was bij de pinken.

Slimani: goeie kopbal

Rusland scoorde dus uit zijn enige schot tussen de palen in die eerste helft, maar onverdiend was de voorsprong niet te noemen. En ook in de tweede helft was het Rusland die de toon zette. Kerzhakov en Samedov dwongen de M'Bolhi tot enkele goede saves, terwijl Algerije die eerste helft tegen Zuid-Korea geen moment kon bevestigen.

Maar dan kwam ineens Slimani met een goeie kopbal en de 1-1 stond op het bord. Algerije op dat moment dus virtueel naar de volgende ronde, want Zuid-Korea-België stond nog 0-0. Ondanks verwoede pogingen van Rusland kon het de situatie niet meer omkeren. Nochtans had Kozlov nog een goede kopkans, maar ook die ging in de laatste minuut nog naast.

Ook voor de grootmacht dus een vroege uitschakeling. Voor Algerije is de kwalificatie voor de volgende ronde één van de grootste successen ooit.