Datum: 27/06/2018 20:00
Competitie: WK
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Spartak Stadium
Brazilië dankzij Paulinho, Thiago Silva én missers van Mitrovic door naar achtste finales
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Moskou (Spartak)

Missers Mitrovic breken Servië zuur op

Brazilië kon niet overtuigen in de voorgaande twee wedstrijden en moest dus alles op alles zetten tegen Servië om zich nog te kwalificeren in het imposante Spartak Stadium. Paulinho en Thiago Silva klaarden de klus.

Eerst het meest opvallende feit, haast iedereen had in het stadion een geel (Brazilië) of rood-wit (Servië) shirt aan. Hoe wij Belgen erin slagen om steeds met zo weinig in WK-stadions te geraken, blijft ons een raadsel. Het leverde alvast een zinderende sfeer op in Spartak.

In die helse sfeer gingen ook de Serviërs geloven in hun kansen, maar op het veld was het toch al Brazilië wat de klok sloeg. Het mocht ook eens na de mindere prestaties van de voorbije wedstrijden tegen Zwitserland en Costa Rica. Na enkele kansen heen en weer lag de verdiende 0-1 van Paulinho tegen de touwen. Coutinho kreeg de bal mooi bij hem en een subtiel tikje over Stojkovic was voldoende.

Servië moest daarna komen, maar in de eerste helft kon het niet echt potten breken. Mitrovic stond iets te vaak op een eiland voorin en werd maar een paar keer gevonden door Tadic en Ljajic. Bij de rust was het grootste minpunt voor de Brazilianen de blessure van Marcelo. Hij moest al in de tiende minuut gewisseld worden door Filipe Luis.

De tweede helft begon zowaar met de ene na de andere kans voor Aleksandar Mitrovic. De voormalige aanvalsleider van Anderlecht slaagde er echter in om ook een cadeautje van doelman Alisson Becker de nek om te wringen. Neen, het werd niet de avond van Mitrovic.

Die van Thiago Silva werd het wel, hij kopte een hoekschop van Neymar tegen de touwen en zette Brazilië zo op rozen. De Brazilianen moeten nu wel tegen de sterke Mexicanen aan de bak. Dat wordt andere koek.