Datum: 27/03/2021 20:45
Competitie: WK 2022 Qatar
Speeldag: Speeldag 2

Geen 6 op 6: teleurstellend puntenverlies voor bleke Rode Duivels in Tsjechië

Redactie
| 249 reacties
Geen 6 op 6: teleurstellend puntenverlies voor bleke Rode Duivels in Tsjechië

De Rode Duivels speelden hun tweede WK-kwalificatieinterland op bezoek bij Tjsechië. En dat werd toch wel een beetje een vreemd duel alles bij elkaar.

De Rode Duivels waren prima begonnen aan hun campagne met een zege tegen Wales, maar ook de Tsjechen hadden - weliswaar zonder de vele internationals uit de Duitse competitie - een driepunter gepakt in Estland: 2-6.

En dus was het een beetje afwachten en uitkijken wat het in Praag zou gaan worden. Roberto Martinez posteerde Chadli en Castagne op de flanken en vooral de keuze voor die eerste was toch wel enigszins opmerkelijk na meer dan twee maanden geen wedstrijd te hebben gespeeld.

Lukaku zet het recht

In een vrij matige eerste helft begonnen de Rode Duivels scherp, maar al snel had de thuisploeg het evenwicht weten te herstellen. Al te vaak ging het eigenlijk te traag bij de Rode Duivels, waardoor ze niet echt aanspraak konden maken op een doelpunt.

Meteen na de pauze kwamen de Tsjechen bovendien enigszins verrassend op voorsprong. De Belgen bleven maar wijken, Provod profiteerde door met een lage schuiver voorbij Courtois de 1-0 tegen de touwen te werken.

TSJBEL
© photonews
denayer krmencik

Romelu Lukaku wist op het uur op aangeven van De Bruyne het evenwicht weliswaar opnieuw te herstellen, maar verder dan 1-1 kwamen de Rode Duivels uiteindelijk niet meer. De Bruyne mikte nog een bal op de paal, dat wel.

Aan de overkant kwamen echter ook Masopust, Boril (tegen de lat) en Soucek (door Alderweireld in allerijl gered) nog in de buurt van het winnende doelpunt. Een 1-1 gelijkspel was al bij al in de lijn van de wedstrijd, de Duivels brachten niet hun beste voetbal maar doen niet eens zo'n slechte zaak.

Opstellingen

Tsjechië Tsjechië
  Speler G Beoordeel
11 Krmenčík Michael 90' -
15 Souček Tomáš   90' -
16 Vaclík Tomás 90' -
België België
  Speler G Beoordeel
Dendoncker Leander 90' -
1 Courtois Thibaut 90' -
2 Alderweireld Toby 90' -
3 Denayer Jason 90' -
5 Vertonghen Jan   90' -
7 De Bruyne Kevin 90' -
8 Tielemans Youri 90' -
9 Lukaku RomeluA 90' -
14 Mertens Dries 56' -
21 Castagne Timothy   90' -
22 Chadli Nacer 56' -
  Bank G Beoordeel
Foket Thomas 34' -
Trossard Leandro 34' -
Herbeleef Tsjechië - België