Word fan! 68

Speelsteden WK 2022

Op het WK 2022 zullen de wedstrijden in 5 speelsteden doorgaan. Dat zijn Ar Rayyan, Al Wakrah, Doha, Lusail en Al Khawr. Anders dan op eerdere WK’s, zijn de afstanden tussen de speelsteden in Qatar beperkt. Ze liggen allemaal geconcentreerd rond hoofdstad Doha en je moet maximaal een uurtje met de auto rijden.

De speelsteden voor België op het WK 2022 zijn in de groepsfase Ar Rayyan en Doha. Als België hun poule winnen en de laatste 4 halen, dan moeten ze spelen in Ar Rayyan, Doha, Al Khawr en eventueel ook Lusail. Als België 2e eindigt in hun poule en de laatste 4 halen, dan spelen ze in Al Wakrah, Ar Rayyan en Lusail.

Ook nog iets over de weersomstandigheden. Vooraf was er daar veel rond te doen. Het zou te warm zijn en daardoor ook niet verantwoord om daar een WK te laten doorgaan. De temperaturen vallen in november en december goed mee. In november is het gemiddeld 25°C in de schaduw en in december is dat 20°C. Er kan zelfs regen vallen, vooral dan in december. Dan kan er op een hele maand 12 mm vallen.

Doha

Doha is de bekendste speelstad van het WK 2022. Het is de hoofdstad van Qatar en telt bijna 2,5 miljoen inwoners. In totaal zijn er 2 stadions voor het WK 2022. Dat zijn Stadion 974 en het Al Thumamastadion. In Doha ligt het hoofdkwartier van Al Jazeera. Ook is Olympisch kampioen hoogspringen Mutaz Essa Barshim in Doha geboren.

Ar Rayyan

Ar Rayyan is de 2e belangrijkste stad van Qatar en hoort bij het metropoolgebied van Doha. De stad telt bijna 600 000 inwoners. Voor het WK 2022 zijn het Education Citystadion, het Khalifa Internationaal Stadion en het Ahmed bin Alistadion de stadions. In Ar Rayyan speelt Al-Rayyan, waar Emile Mpenza ooit nog voor heeft gespeeld.

Al Wakrah

Al Wakrah telt meer dan 80 000 inwoners en ligt ten zuiden van Doha. Er is 1 stadion dat dienst doet voor het WK 2022 en dat is het Al Janoubstadion. Vroeger was Al Wakrah een vissersdorp, maar na de onafhankelijkheidsverklaring van Qatar is Al Wakrah beginnen verstedelijken. De stad maakt ook deel uit van het metronetwerk van Doha.

Al Khawr

Al Khawr of Al Khor ligt in het noordoosten van Qatar op 50 kilometer van Doha. In Al Khawr ligt het Al Baytstadion die gebruikt wordt voor het WK in Qatar. Al Khor is Arabisch voor een kreek of smalle rivier. Ze hebben die stad zo genoemd, omdat de plaats oorspronkelijk op een kreek was gebouwd.

Lusail

Lusail heeft het Lusailstadion en het is een stad die nog in volle ontwikkeling is. Op termijn zou de stad bijna een half miljoen inwoners tellen. De stad behoort tot het metronetwerk van Doha en moet een moderne, duurzame stad worden.

Hoeveel speelsteden zijn er bij het WK 2022?

5. Er zijn 5 speelsteden bij het WK 2022.

Het WK 2022 in Qatar wordt in 5 speelsteden gespeeld. Allen geconcentreerd rond de hoofdstad Qatar. 

In welke steden in Qatar wordt bij het WK voetbal gespeeld?

  • Doha
  • Ar Rayyan
  • Al Wakrah
  • Al Khawr
  • Lusail

In 5 steden wordt het WK voetbal in Qatar gespeeld. Dat zijn Doha, Ar Rayyan, Al Wakrah, Al Khawr en Lusail.