Fabianski langer bij Arsenal

Kristof Blomme
| 0 reacties
Fabianski langer bij Arsenal
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lukasz Fabianski heeft een nieuw, langdurig contract ondertekend bij Arsenal. De Poolse doelman staat sinds 2007 onder contract bij de Gunners.

Lukasz Fabianski kwam in de winter van 2005 via Lech Poznan bij Legia Warschau terecht. Enkele maanden later, na het vertrek van Arthur Boruc naar Celtic Glasgow, werd de toen pas 20-jarige doelman basisspeler bij de Poolse topclub. In zijn eerste seizoen bij Legia pakte hij de landstitel. Hij werd bovendien twee keer na elkaar verkozen tot beste doelman in de Poolse hoogste klasse, de 'Ekstraklasa'. 

Die prestaties lokten meteen enkele topclubs. Uiteindelijk tekende Fabianski in 2007 een contract bij Arsenal, waar hij zich moest verzoenen met een rol als derde doelman na Jens Lehmann en Manuel Almunia. Bij de Gunners mocht hij wel vijf wedstrijden in de League Cup onder de lat staan. 

Afgelopen seizoen, na het vertrek van Lehmann, promoveerde Fabianski een plaats. Toen zijn Spaanse concurrent geblesseerd moest afhaken mocht de Pool zijn kunnen tonen. Uiteindelijk kwam hij alles samen aan achttien optredens, waarin hij negen keer de nul kon houden. Arsenal was danig onder de indruk, want nu mocht hij een nieuwe overeenkomst tekenen bij de Engelse club. 

Manager Wenger toonde zich bijzonder opgetogen en was lovend over zijn Poolse goalie. "Ik ben heel blij dat Lukasz zich aan Arsenal gebonden heeft. Hij is een vechter, is bijzonder intelligent en leest het spel goed. Hij heeft alle ingrediënten om een topdoelman te worden." Ook Fabianski zelf was uiteraard tevreden: "Het is een enorme motivatie voor mij om keihard te blijven werken. Het is een teken dat de club in mij gelooft. Ik zal er alles aan doen om Arsenal hiervoor terug te betalen door met de club mooie trofeeën te winnen de komende jaren."


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties