Arsenal doet slechte zaak in strijd om plek 3

Bram Coenen

Arsenal ging vanavond met 2-1 onderuit bij Blackburn Rovers. The Gunners moeten zich nog reppen om plek 3 vast te houden.

Het was Arsenal dat het best van start ging op Ewood Park. The Gunners kregen al snel 2 grote kansen via Carlos Vela. De spits kon de wenkende kansen echter niet benutten. Blackburn reageerde wat later via Morten Gamst Pedersen, zijn schot was echter een prooi voor doelman Lukasz Fabianski.

Arsenal wist dan toch de score te openen in de 13e minuut via Robin Van Persie. De Nederlander kopte een perfecte voorzet van Bakary Sagna voorbij Paul Robinson in doel. Blackburn was zeker niet van slag en bleef druk zetten. Op de gelijkmaker was het echter wachten tot vlak voor rust. Jason Roberts zorgde voor de knappe individuele actie en bracht de bal tot bij David Dunn. Die aarzelde niet en schoot de gelijkmaker tegen de netten.

Blackburn was meteen gelanceerd na de rust en kreeg kansen via Pedersen en Hoilett. Fabianski gaf voorlopig geen krimp. Arsenal mocht zich trouwens gelukkig prijzen dat de ref de bal niet op de stip legde na een overtreding van Campbell op Pedersen. Ook Arsenal had recht op een penalty wanneer Michel Salgado een duidelijke overtreding beging op Van Persie. Ook hier gaf de ref echter geen elfmeter.

Blackburn besliste de match dan toch op het uur, wanneer Christopher Samba de 2-1 maakte. Arsenal bleek niet meer bij machte om te reageren en moet zodoende nog opletten dat het plaats 3 kan vasthouden. Tottenham hangt op 5 punten van de Londenaars, maar telt nog één match minder. Ook Manchester City is nog niet geheel kansloos. Het staat op plaats 5 op 6 punten van Arsenal, ook zij hebben nog een match tegoed. Arsenal speelt volgend weekend zijn laatste competitiematch thuis tegen Fulham.