Chelsea klopt Arsenal in aangename stadsderby

Bram Coenen
| 4 reacties

Chelsea heeft na een aangename stadsderby Arsenal verslagen met 2-0. De blues waren zeker niet beter, maar het verschil lag hem in de efficiëntie.

In de eerste helft was het voornamelijk Arsenal wat de klok sloeg. Gevaarlijkste man bij de bezoekers was de Fransman Samir Nasri. Maar diens afwerking stond niet echt op punt. Ook Marouane Chamakh was een paar keer gevaarlijk, maar ook de Marokkaan trof geen doel. Zeven minuten voor rust was het dan toch verrassend Chelsea dat op voorsprong kwam. Ashley Cole zette knap voor en Didier Drogba had maar binnen te schuiven. Meteen ook de ruststand op Stamford Bridge.

Na de pauze keerde het spelbeeld en was het Chelsea dat Arsenal wegzette. Dat resulteerde al snel in een uitstekende kans voor Nicolas Anelka, maar de Fransman faalde voor een leeg doel nadat hij doelman Lukasz Fabianski omspeeld had. Arsenal liet zich echter niet doen en had wat later via Tomas Rosicky, Andrei Arshavin en Chamakh toch nog voldoende mogelijkheden om gelijk te stellen. Zonder succes echter, het was Chelsea dat even later de match besliste na een snoeiharde vrijschot van Alex in de winkelhaak.

Chelsea blijft door deze nieuwe zege onbedreigd aan de leiding. Arsenal telt als nummer vier nu al zeven punten achterstand op de blues.