Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Emirates Stadium
Tottenham stunt bij Arsenal
Fabian Morren

Tottenham heeft de Londense derby op het veld van Arsenal gewonnen. De Spurs bogen een 0-2-achterstand om in een 3-2-overwinning. Het is voor het eerst in zeventien jaar dat Tottenham een uitmatch bij de 'Big Four-teams' wint.

Arsenal klom op voorsprong via Samir Nasri. Die werkte de bal wat gelukkig voorbij doelman Heurelho Gomes. Wat later had Fabregas de 2-0 aan de voet, maar de Spaanse middenvelder besloot naast.

Maar nog voor de rust stond de 2-0 op het bord. Via een knappe counter bereikte Arshavin zijn maatje Marouane Chamakh, die Arsenal op rozen zette.

Tottenham onderging tijdens de rust echter een gedaanteverwisseling. Plots was er drang naar voren bij de bezoekers en de 2-1 volgde al snel via de alomtegenwoordiger Garth Bale. Tottenham kwam ook langszij na hands van Fabregas. Rafael Van der Vaart faalde vanaf de stip niet.

In een spannende slotfase hadden beide teams nog kansen op de winninggoal. Het waren uiteindelijk de bezoekers die het afmaakten. Younes Kaboul kopte een vrije trap van Van der Vaart voorbij een verslagen Fabianski.