Ivoorkust pakt niet zonder moeite WK-ticket

Joris De Wolf
| 16 reacties

Nadat eerder op de avond Nigeria zich verzekerde van een plaatsje op het WK heeft Ivoorkust dat nu ook gedaan. Tegen Senegal kwamen de Oranje Olifanten niet verder dan een 1-1, maar door een 3-1 overwinning in de heenwedstrijd zijn Drogba en co zeker van een plaats in Brazilië.

De wedstrijd vond niet plaats in Senegal, maar in Marokko. Omdat tijdens de vorige confrontatie tussen de twee landen supporters met elkaar op de vuist gingen, strafte de Afrikaanse voetbalbond Senegal door ze gedwongen te laten uitwijken naar een ander land.

Bij Senegal stond Racing Genk-speler Kara Mbodji in de basis. Cheikhou Kouyaté van Anderlecht bleef 90 minuten op de bank. Aan de overzijde stond Lokeren-doelman Barry Boubacar Copa naar goede gewoonte tussen de palen.

Senegal was de volledige wedstrijd beter. Na een kwartier spelen was het Didier Drogba die een kopbal van Idrissa Gueye van de lijn keerde. Copa had voor de pauze nog een goede redding in huis op een poging van Cissé.

Senegal kampeerde ook na de koffie op de helft van Ivoorkust. Maar dat overwicht resulteerde pas een kwartier voor affluiten in een doelpunt. Drogba beging een overtreding in het strafschopgebied op Sadio Mané. Moussa Sow schoot de bal beheerst binnen. Het bleef razend spannend, maar vlak voor affluiten werd alle moeite van Senegal teniet gedaan. Lille-speler Salomon Kalou scoorde de gelijkmaker waardoor Ivoorkust en niet Senegal zijn valiezen mag pakken richting Brazilië.