Reactie Defour: "We voetbalden tegen een muur"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 19 reacties
Defour: "We voetbalden tegen een muur"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Steven Defour stond gisteren nog eens in de basis bij de Rode Duivels. De middenvelder kijkt tevreden terug op zijn wedstrijd, maar verwacht op het WK toch een ander kaliber tegenstanders. "Tunesië ging er trouwens over."

Cédric De Volder in Brussel

De Rode Duivels wonnen gisteren in extremis van Tunesië. Toch wil Steven Defour niet weten van een mislukte repetitie voor de partij tegen Algerije. "Er stond eigenlijk maar één ploeg op het veld. We hebben negentig minuten lang tegen een muur gevoetbald. Tunesië was naar Brussel gekomen om te verdedigen."

"Bovendien gingen die gasten er soms een beetje over", gaat de middenvelder verder. "Dat is niet plezant, hé. Maar dat mogen we ook verwachten van Algerije. Al verwacht ik dat onze WK-tegenstander toch meer kwaliteiten in huis heeft. Maar voor de onderbreking vond ik ons goed voetballen. Daarna viel het spel stil, hé."

Algerije zal over mijn kwaliteiten beschikken

Defour vroeg en kreeg nog eens een basisplaats op het middenveld. Hoe kijkt de speler van FC Porto zelf naar zijn prestatie? "Ik moest soms risico's nemen, maar het is vrij goed gelukt. Al speelde ik een rijtje lager dan normaal, hé. Of ik dat leuk vind? Ik speel liever aanvallend, maar het matchritme is op dit moment het belangrijkste."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties