Leekens: "We hebben het België lastig gemaakt"

Mattias Verhaeghe
| 171 reacties
Leekens: "We hebben het België lastig gemaakt"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het Tunesië van Georges Leekens verloor nipt van onze Rode Duivels, maar toch is de ex-bondscoach van België tevreden over de wedstrijd.

“We hebben uitstekend weerwerk geboden, maar we leden te veel balverlies op slechte momenten. Er waren weinig open doelkansen over heel de wedstrijd, maar we probeerden toch gevaarlijk te zijn. Ondanks de afwezigheid van veel belangrijke spelers hebben we het hen toch lastig gemaakt. Het belangrijkste is dat er geen geblesseerden gevallen zijn. Ik wil de Rode Duivels feliciteren met de overwinning”, aldus Leekens.

Tunesië kwam toch met een aantal rake tackles voor de dag, maar Leekens wil niet spreken over een agressieve wedstrijd. “We hebben geen vuile wedstrijd gespeeld. Zoals op voorhand aangegeven, heb ik één speler moeten wisselen die te driest tackelde. Maar op een bepaald moment trokken we zelfs onze voet terug om blessures te vermijden. Op het WK zullen vuilere wedstrijden volgen. Het veld was trouwens ook gevaarlijk op een bepaald moment. Die hagelbui was niet gemakkelijk, maar als prof moet je daarmee kunnen omgaan.”

Alleen Tunesië telt

Over onze kansen op het WK wil Leekens geen uitspraken doen. “Ik hou me alleen met Tunesië bezig. Ik wil hier iets opbouwen en daar kruipt veel werk in. Deze wedstrijd was trouwens geen maatstaf. Je kan ons niet vergelijken met Algerije. Daar lopen heel wat spelers met kwaliteit rond. Als je tegen hen rap scoort, zal het gemakkelijk worden. Indien niet, zal er nervositeit in de ploeg sluipen. Een openingswedstrijd is altijd gevaarlijk.”

Toch probeerde een Nederlandse journalist nog een reactie te krijgen over Leekens zijn verwachtingen voor België. Daarop reageerde Leekens heel gepast. “Van Nederland verwacht ik veel, ja”, lachte de trainer. “Als Belg hoop ik op een sterk tornooi en hoop ik dat we zo ver mogelijk geraken, maar verder doe ik daar geen uitspraken over.” 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties