Groep F: Iran

Groep F: Iran
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het WK in Brazilië komt er stilaan aan. De Rode Duivels zullen er zoals geweten bij zijn, net als 31 andere landen. We stellen jullie alle landen voor, zo ook Iran.

Algemene informatie: Iran

Hoofdstad: Teheran

Inwonersaantal: 79.853.900

Oppervlakte: 1.648.195 km²

Staatshoofd: Mahmoud Ahmedinejad

Volkslied: "Sorood-e Melli-e Jomhoori-e Eslami"

Bijnamen nationale ploeg: Team Melli, Persian Stars

Trainer:  Carlos Queiroz

Meeste selecties: Ali Daei - 149

Topscorer aller tijden: Ali Daei - 109

Bookmakers: 100 tegen 1

WK-historiek

Aantal eerdere deelnames: 3

Beste resultaat: kwalificatie

Resultaat vorig WK: geëlimineerd in de groepsfase

Iran kon zich in 1978 een eerste keer plaatsen voor het WK. Ook in 1998 en 2006 stonden ze tussen de elite van de wereld, maar telkens werden ze in de groepsfase reeds naar huis gestuurd.

Weg naar het WK

Iran had het niet al te moeilijk om zich te kwalificeren voor de wereldbeker. In de derde voorronde werd makkelijk de maat van Indonesië, Qatar en Bahrein. De vierde voorronde verliep iets moeilijker, maar toch kwam Iran als groepswinnaar uit de bus na winst tegen Zuid-Korea. Lees alles over de weg van Iran naar het WK HIER.

Het moment: kwalificatie voor Brazilië na een goal van Reza

De Belgische connectie

Eén speler bij Iran is in België ook bekend: Reza Ghoochannejhad. De aanvaller van Standard speelde een belangrijke rol in de kwalificatie van Iran en toont zich bij de nationale ploeg heel efficiënt. Maar er zijn nog connecties tussen ons land en Iran. Lees alles over de Belgische connectie met Iran HIER.

Blikvangers

Behalve Reza trekt vooral bondscoach Carlos Queiroz de aandacht. De coach van Team Melli is vijf jaar assistent van Alex Ferguson bij Manchester United geweest en had een seizoen Real Madrid onder zijn hoede. Hij was ook reeds twee keer bondscoach van Portugal. Lees alles over de blikvangers van Iran HIER.

WK-babe

Een WAG vinden uit Iran, het klinkt als een onmogelijke opdracht. Slaagden wij er in om toch iemand te vinden die de looks bezit om bij onze WK-babes terecht te komen? Jawel, dat lukte ons. En we vonden ook enkele heerlijke exportproductjes. Een fan om aan op te warmen? Die krijgt u hieronder. Meer weten? Lees alles over de babes van Iran HIER.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties