argArgentinië
iraIran
Lionel Messi 90+1'
1-0
Datum: 21/06/2014 18:00
Competitie: WK
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Estadio Mineirao
Messi redt Argentinië!
Caroline Tonnelier
| 0 reacties
Messi redt Argentinië!
Foto: © SC

Argentinië leverde tegen Iran een bijzonder tegenvallende prestatie. Pas in blessuretijd kon Messi het verschil maken. Voordien waren de beste kansen zowaar voor Iran.

De Argentijnse bondscoach Alejandro Sabella gaf de ploeg die hij de tweede helft tegen Bosnië de wei instuurde ook nu het vertrouwen. Aan de kant van Iran wilde Reza (ex-Standard) het goeds van zijn eerste WK-match tegen Nigeria bevestigen en zich wederom in de schijnwerpers spelen.

De beginminuut was nog voor de Iraniërs, maar nadien ging het spel de andere kant uit. Dertig minuten lang kregen we éénrichtingsvoetbal te zien. Een van de kritieken die de Albicelestes na hun povere openingsmatch te slikken kregen, was het veel te trage tempo. Daar wist het aanvallend kwartet Messi, Di Maria, Agüero en Higuain wel raad mee.

Eén voor één namen ze een unieke mogelijkheid voor hun rekening. In de fase van de waarheid wilde het echter niet lukken. Higuain kreeg de beste kans, maar nadien viel het stil. Dat de Vlo het knap lastig had om zich uit de omknelling van de roodhemden te wringen, werkte de moeizame aanvalsopbouw natuurlijk in de hand.

Neen, wie had verwacht dat Argentinië eventjes over zijn tegenstrever zou walsen, kwam bedrogen uit. Dan maar op een stilstaande fase proberen. Garay kopte van dichtbij een metertje over. Wanneer Messi dan toch eens los raakte, werd hij vakkundig tegen de grond gewerkt. De meester himself ging achter de bal staan, maar ook zijn poging kon het doelkader niet bereiken. Iran had zijn zaakjes al bij al makkelijk op orde en hield vlot stand tot aan de rust.

Reza bijna held van Iran

De tweede helft bood allesbehalve beterschap aan Argentijnse kant. In de beginfase namen de Zuid-Amerikanen wel nog het initiatief, maar concreet doelgevaar leverde dat amper op. Aan de overkant toonde Iran zich zowaar heel wat scherper. Zo kreeg Reza een uitstekende kans, maar hij kopte op doelman Romero.

Iran begon in zijn kansen te geloven en claimde een penalty na een overtreding van Zabaleta. De scheidsrechter weigerde echter de bal op de stip te leggen. Messi probeerde het dan maar even zelf te forceren, maar ook zijn kanon stond niet scherp afgesteld. Iran bleef wel dreigend en Romero moest goed tussenkomen op een kopbal van Dejagah.

Messi dan toch in blessuretijd

In het slotkwartier waren er wat mogelijkheden voor beide ploegen, maar het meest concrete doelgevaar bleef van Iran komen. Met name Reza kreeg opnieuw een uitstekende kans op de 0-1, maar hij slaagde er niet in Romero te kloppen. Uiteindelijk ontpopte Lionel Messi, wie anders, zich tot de redder van het vaderland. In blessuretijd besliste hij met een klasseflits. Van buiten de zestien draaide hij bal heerlijk tegen de touwen en bezorgde hij Argentinië zo de drie punten.

Opstellingen

Argentinië Argentinië

  Speler G Beoordeel
Romero Sergio 90' -
Zabaleta Pablo 90' -
Garay Ezequiel 90' -
Fernández Federico 90' -
Rojo Faustino Marcos Alberto 90' -
Gago Fernando Ruben 90' -
Mascherano Javier 90' -
Di María Ángel 90' -
Agüero Sergio 77' -
Higuaín Gonzalo 77' -
Messi Lionel 90' -
  Bank G Beoordeel
Lavezzi Ezequiel Ivan 13' -
Palacio Rodrigo Sebastian 13' -
Basanta José María -  
Andujar Mariano Gonzalez -  
Fernández Augusto -  
Campagnaro Hugo -  
Álvarez Ricardo -  
Pérez Enzo Nicolás -  
Demichelis Martin -  
Biglia Lucas -  
Rodríguez Maxi -  
Orión Agustín Ignacio -  

Iran Iran

  Speler G Beoordeel
Haghighi Ali Reza 90' -
Hosseini Seyed Jalal 90' -
Sadeghi Amir Hossein 90' -
Montazeri Pejman 90' -
Pooladi Mehrdad 90' -
Masoud Shojaei Soleimani   76' -
Nekounam Javad   90' -
Teymourian Andranik 90' -
Dejagah Ashkan 85' -
Hajsafi Ehsan 88' -
Ghoochanejhad Reza 90' -
  Bank G Beoordeel
Heydari Khosro 14' -
Jahanbakhsh Alireza 5'  
Haghighi Reza 2'  
Hadadifar Ghasem -  
Mahini Hossain -  
Ahmadi Rahman -  
Beikzadeh Hashem -  
Rahmani Bakhtiar -  
Ansarifard Karim -  
Davari Daniel -  
Beitashour Steven -  
Alenemeh Seyed Ahmad -  
Herbeleef Argentinië - Iran

Vooraf