Het weer van gisteren: bliksem, donder, nog meer bliksem en sneeuw

Het weer van gisteren: bliksem, donder, nog meer bliksem en sneeuw
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gisterenavond en vannacht kregen we opnieuw drie wedstrijden om onze oren geslagen. Wij vatten dagelijks de wedstrijden samen op een ietwat andere manier, vandaag door enkele weerfenomen onder de loep te nemen.

Door Aernout Van Lindt

Bliksem

90 minuten bakten de Argentijnen er eigelijk weer niets van. Ook Lionel Messi was weer allesbehalve op niveau. Totdat hij met een flits natuurlijk meteen weer voor het verschil zorgde.

Je moet het maar kunnen: 180 minuten lang niet overtuigen, maar met twee doelpunten wel voor 6 op 6 zorgen. Is hij dan toch de beste aller tijden en is dit nog maar de voorbereiding op wat nog moet komen dit WK?

Nog meer bliksem - en een beetje donder

Joachim Löw zal wel gedonderd hebben toen de Duitsers ineens 1-2 achter kwamen tegen Ghana. Reden genoeg voor hem ook om Miroslav Klöse in te brengen.

En als een lightning bolt zorgde hij meteen voor de gelijkmaker. Nummer 15 op een WK. Wordt hij de topschutter aller tijden op het WK en is dit nog maar de voorbereiding op wat nog moet komen?

Sneeuw

Pech, pech, brute pech. Dat is wat Bosnië uit de tweede ronde houdt. Tegen Argentinië verdienden ze meer, tegen de Nigerianen werden ze eigenlijk gewoon bestolen. 

Sneeuw voor de ogen, dat moet de lijnrechter van dienst gehad hebben toen hij een geldig doelpunt van Dzeko afkeurde wegens buitenspel. In geen mijlen, luidt het spreekwoord.

Lees ook 'de film van de openingsmatch' ,'het menu van dag 2' ,'de spelletjes van dag 3' ,'de sporten van dag 4' , 'de sprookjes van dag 5' , 'de stripfiguren van dag 6' , 'de films met DiCaprio van dag 7' , 'de bijbelse figuren van dag 8' en 'de steden van dag 9' gerust nog eens na.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties