Datum: 25/06/2014 18:00
Competitie: WK
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Estadio Beira-Rio
Messi staat op en schenkt Argentinië groepswinst
Messi staat op en schenkt Argentinië groepswinst
Foto: © Photonews

Argentinië heeft ook zijn derde groepsmatch gewonnen. De verdediging modderde soms wat aan, maar voorin was Lionel Messi wel beter in vorm dan de voorbije matchen. Nigeria mag door verlies van Iran mee naar de volgende ronde.

Door Aernout Van Lindt

Nigeria en Argentinië stonden voor match drie al op de eerste twee plekken in de groep. Met een gelijkspel - een akkoordje zoals dat heet - zouden beide teams zelfs verder bekeren. Toch leken beide teams maar wat graag te willen winnen.

Nigeria met oog op groepswinst, de Argentijnen om eindelijk het vertrouwen te pakken die ze tot op heden misten. Zeker omtrent Lionel Messi waren er twijfels, ook al scoorde hij in beide duels de beslissende treffer.

Messi - Musa 1-1

Lang moesten we niet wachten op spektakel in deze partij. Al na vijf minuten stond het 1-1. Eerst werd Di Maria perfect in het straatje gestuurd, maar hij vond Enyeama en de paal op zijn weg naar de 1-0. Lionel Messi was echter goed gevolgd en legde de 1-0 tegen de touwen. 

Argentinië liep meteen naar voren om de match dood te maken, maar werd zo een minuut later koud gepakt. Babatunde met de heerlijke opening en Musa met een prima krulbal voorbij Romero, een beetje een Messiaans doelpunt van de voorbije wedstrijden.

Messi - Musa 2-2

Daarna was het de rest van de eerste helft wachten op nieuw gevaar. De Nigerianen moesten wel steeds vaker fouten maken en dat bekochten ze zich uiteindelijk. De eerste vrije trap kon Enyeama nog mooi in corner duwen, op een tweede gegeven was het alsnog prijs: mooi over de muur in het hoekje, meteen het vierde doelpunt van Lionel Messi op dit WK - hij komt zo naast Neymar in de topschutterslijst.

Meteen na rust dacht Ahmed Musa: als Messi er twee kan maken, dan ik ook. En boem, paukeslag, de 2-2 stond na een knappe 1-2 met Emenike op het scorebord.

Opnieuw twee dolle minuten

Net als voor rust draaide de wereld meteen na een doelpunt. Een corner werd via Garay tot tegen de knie van Rojo geduwd. Hij bezorgde Argentinië zo terug een voorsprong, al was er wat geluk mee gemoeid.

Reden voor de bondscoach om Messi op het uur naar de kant te halen, om hem te laten rusten met het oog op wat nog komt. Dat gaf de Nigerianen wel de kans om nog een aantal keren goed op te komen zetten, temeer de Argentijnse defensie weer niet echt lekker uit de verf kwam. Musa, Odemwingie en de ingevallen Uchebo konden echter geen puntje meer pakken voor Nigeria. Niet getreurd, door verlies van Iran tegen Bosnië gaan ook zij door naar de volgende ronde.

Opstellingen

Nigeria Nigeria

  Speler G Beoordeel
Enyeama Vincent 90' 5
Ambrose Emuobo Efetobore 90' 5
Yobo Joseph 90' 5
Oshaniwa Juwon   90' 5
Omeruo Kenneth Josiah   90' 5
Onazi Ogenyi 90' 5
Mikel John Obi 90' 5
Musa Ahmed ⚽ ⚽ 90' 7
Babatunde Michael A 65' 5
Odemwingie Peter 80' 5
Emenike Emmanuel A 90' 5
  Bank G Beoordeel
Uchebo Michael 25' 5
Nwofor Uche 10' 5
Egwueke Azubuike -  
Oboabona Itama Godfrey -  
Agbim Chigozie -  
Gabriel Reuben Shalu -  
Ameobi Shola -  
Kunle Ebenezer Odunlami -  
Ejide Austin -  
Azeez Ramon Olamilekan -  
Ejike Christantus Uzoenyi -  

Argentinië Argentinië

  Speler G Beoordeel
Romero Sergio 90' 5
Zabaleta Pablo 90' 5
Fernández Federico 90' 5
Garay Ezequiel 90' 5
Rojo Faustino Marcos Alberto 90' 5
Mascherano Javier 90' 5
Gago Fernando Ruben 90' 5
Di María Ángel 90' 5
Messi Lionel ⚽ ⚽ 63' 8
Higuaín Gonzalo 90' 5
Agüero Sergio 38' 5
  Bank G Beoordeel
Lavezzi Ezequiel Ivan A 52' 5
Álvarez Ricardo 27' 5
Palacio Rodrigo Sebastian -  
Basanta José María -  
Orión Agustín Ignacio -  
Demichelis Martin -  
Fernández Augusto -  
Campagnaro Hugo -  
Andujar Mariano Gonzalez -  
Biglia Lucas -  
Pérez Enzo Nicolás -  
Rodríguez Maxi -  
Herbeleef Nigeria - Argentinië

Vooraf