Reactie Chadli overtuigd van kansen op de counter: "We profiteerden van onze snelle jongens voorin"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Chadli overtuigd van kansen op de counter: "We profiteerden van onze snelle jongens voorin"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels kenden geen gemakkelijke partij tegen Zuid- Korea. Op slag van rust vielen ze met tien en werd de kaart van de counter getrokken. Nacer Chadli viel sterk in en hielp de zege te vrijwaren. Hij vindt dat België de spelers heeft om te counteren.

Sander De Graeve en Manuel Gonzalez Oubiña in São Paulo

"We speelden goed in blok en loerden vooral op de counter nadat we met tien man vielen. Ik vind dat we het goed gedaan hebben", aldus Chadli. "Of het een stomme rode kaart was? Dat kan ik niet zeggen, ik heb het niet gezien. Het was vooral jammer."

De counter werkte wel voor de Rode Duivels. De goal van Vertonghen volgde op een counter uit het boekje. "Er werd goed verdedigd en we kwamen eruit. We hebben snelle jongens voorin en profiteerden daarvan."

In de volgende ronde wacht de Verenigde Staten, vooraf werd vooral aan Portugal en misschien Ghana gedacht. "Ze hebben het niet gestolen, hé. Ze hebben goed gespeeld en de nodige punten gepakt. Ze verdienen het om daar te staan."

Bij de Belgen laat het spel voorlopig nog te wensen over, maar dat maakt Chadli niks uit. "We staan eerste en blijven steeds heel erg goed georganiseerd. We hebben ook kwaliteiten voorin en dat hebben we getoond."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties