Reactie Dembélé krijgt nieuwe positie: "Respect voor Axel!"

Dembélé krijgt nieuwe positie: "Respect voor Axel!"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Laten we Moussa Dembélé eens op de 'zes' zetten, moet Marc Wilmots gedacht hebben. De middenvelder trok er zijn streng, maar had het moeilijker dan hij zelf had verwacht. "Amai, zeker als je dat niet gewend bent."

Johan Walckiers in Sao Paulo

Iedereen was verbaasd dat Dembélé als verdedigende mid startte, inclusief hijzelf. "Eerlijk? Ik was heel verrast. Mijn respect voor Axel (Witsel) is nog meer gestegen. Voor mij was het moeilijk omdat ik er niet aan gewend ben. Anders zou je al heel veel energie besparen. Ik heb een paar keer balverlies geleden en dat kan direct afgestraft worden. Ik heb geluk gehad dat die counter niet afgewerkt werd."

"Natuurlijk speel ik liever als 'acht'. Daar ben ik zekerder van mijn zaak. Maar het heeft al bij al goed uitgepakt. Het was in het algemeen een moeilijke match voor ons, zeker na die rode kaart. Maar dit geeft ons nog meer vertrouwen."

De VS, dat zijn allemaal 'die hards'

En nu dus de VS: "Iedereen denkt dat we daar maar eens gaan overlopen. Dat is een heel goeie ploeg. Ik ken Dempsey natuurlijk goed van bij Fulham en Tottenham. Maar dat zijn allemaal 'die hards'. Die gaan er voor van de eerste tot de laatste minuut."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties