Reactie Wilmots: "Hopelijk blijven we geschiedenis schrijven

Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Wilmots: "Hopelijk blijven we geschiedenis schrijven
Foto: © Photonews

Marc Wilmots loodste België naar een perfecte 9 op 9 in de groepsfase. Hij feliciteert zijn spelers en hoopt dat ze geschiedenis blijven schrijven.

Robby Morren en Manu Gonzalez in Sao Paulo

“Ik wilde spelers die weinig ritme hadden nu de kans geven om ritme op te doen. We hadden het moeilijk in het begin, maar na 25 minuten liep het beter. Dan pakten we die rode kaart en moesten we tijdens de rust bijsturen. We hielden de binnenkant dicht en de buitenkant open en zo hebben we goed gewerkt. We moesten maximaal profiteren van stilstaande fases en het nodige geduld opbrengen.”

“Met de wissels heb ik de snelheid willen benutten van Chadli en Origi. Ik wist dat Zuid-Korea moest winnen, dus zij moesten komen. Er zou voor ons ruimte komen en je hebt gezien dat we dan zeer gevaarlijk zijn", aldus de bondscoach.

“Ik ben hier om een groep te vormen en bijna iedereen heeft gespeeld, dus bijna iedereen heeft ritme. Ik heb nood aan frisse jongens. Ik heb geanticipeerd door alle spelers naar eenzelfde niveau te brengen en een gezonde concurrentie te creëren. Daardoor zijn we nu beter gewapend voor de 1/8e finale.”

USA kwalificeerde zich in een heel moeilijke groep

“Ik wil alle spelers en mijn staf feliciteren. Iedereen vond het vanzelfsprekend dat we 9 op 9 zouden halen, maar dat was niet zo. We hebben al geschiedenis geschreven en ik hoop dat we dat blijven doen.”

In die 1/8e finale neemt België het op tegen USA, een haalbare kaart maar van onderschatting kan absoluut geen sprake zijn. “We kennen de Verenigde Staten, we hebben een jaar geleden al vriendschappelijk tegen hen gespeeld. Nu is het een heel ander gegeven op het WK. Zij hebben zich gekwalificeerd in een enorm moeilijke groep. Ze eindigden boven Ghana en Portugal.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties