WK-dagboek 17: reuze-Panini van Fellaini & Brazilianen leren 'Waar is dat feestje?'

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
WK-dagboek 17: reuze-Panini van Fellaini & Brazilianen leren 'Waar is dat feestje?'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

"Waar is dat feestje? Hier is dat feestje!" De Brazilianen kunnen er nu ook van meespreken, en dan nog wel in het Nederlands. En tijdens het feestje zagen we ook de reuze-Panini van Marouane Fellaini.

Timothy Collard in São Paulo

Als de Braziliaanse supporters niet bepaald veel kunnen opsteken van het voetbal dat onze Rode Duivels op de mat leggen, dan moet je hen maar iets anders leren. Een Belgisch liedje, waarom niet?

De Rode Duivels pakten dan wel knap 9 op 9 in de groepsfase, toch is het spel lang niet altijd even goed. De Brazilianen willen ofwel goed voetbal zien, ofwel helemaal opgaan in de ambiance tijdens een wedstrijd.

Brazilianen nemen het voortouw: "Waar is dat feestje?"

Tegen Zuid-Korea werd het dan maar dat laatste. “Maar wat zingen jullie nu eigenlijk?”, vroeg een nieuwsgierige Braziliaan aan een groep Belgen. “Woar ies that feisj”, waagde Fernando een poging.

Na enkele keren proberen (en enkele Cervejas) lukte het al wat beter en na het verlossende doelpunt van Jan Vertonghen nam een tiental Brazilianen zelfs het voortouw: “Waar is dat feestje? Hier is dat feestje”, brulden Fernando en zijn maten, midden in het Belgenvak.

De geweldige reuze-Panini van Fellaini

Ze leren al graag eens iets bij die Brazilianen, maar voorts zijn ze ook ontzettend creatief. Naast de talrijke kostuums en hoedjes die we zagen aan het stadion, stak een ontwerp er toch wel met kop en schouders bovenuit.

Een reuze-Panini van Marouane Fellaini, je moet het maar bedenken. En waar het gezicht van Big Fella normaal zit, zat een gat zodat iedereen een foto kon nemen met dé Panini bij uitstek. Heb jij deze al in je stickerboek?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties