Sprokkels: Blessuregevoelige Van der Vaart weer twee weken aan de kant

Sprokkels: Blessuregevoelige Van der Vaart weer twee weken aan de kant
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De transfermarkt is gesloten, de competities aller landen op gang getrapt. Ook vandaag worden we opnieuw bestookt met kleine nieuwtjes en leuke weetjes. Onze redactie goot alles in een handig overzicht.

Alderweireld klaar voor debuut

Toby Alderweireld is klaar voor zijn debuut. Dat bevestigde coach Koeman. Verwacht wordt dan ook dat hij komend weekend debuteert bij Southampton.

Blessuregevoelige Van der Vaart weer twee weken aan de kant

Rafael Van der Vaart stapelt de kwetsuren op. De Oranje-international moest zo de voorbije wereldbeker al laten passeren en ligt ook nu weer twee weken in de lappenmand. De middenvelder van Hamburg was nog maar net terug van een spierblessure en viel deze keer uit met een kuitletsel.

STVV steunt Levensloop

STVV steunt levensloop, waar een hele dag gelopen wordt tegen kanker. "Teams lossen elkaar 24 uur lang af, tijdens een estafette rond een parcours. Hiervoor laten ze zich sponsoren. Er staat telkens minstens 1 persoon van het team op de piste. Levensloop is geen competitie! Het is wel een bijeenkomst van heel het verenigingsleven van een stad of gemeente. De 24 uur symboliseren het voortdurend gevecht van patiënten en hun naasten tegen de ziekte."

Riedewald langer bij Ajax?

Als we de Nederlandse pers mogen geloven, zou Ajaxtalent wel eens tot 2018 bij de club kunnen blijven.

Verratti nog wat langer een Parijzenaar

Marco Verratti staat op het punt zijn contract bij PSG te verlengen tot medio 2019. De 21-jarige Italiaan zou dankzij zijn nieuwe verbintenis een jaarloon van 3 miljoen euro netto opstrijken.

Stadion voor paus

Het nieuwe stadion in San Lorenzo - Argentinië - zal een heel speciale naam krijgen: Stadion paus Fransiscus. Het is geen geheim dat de Argentijnse paus Fransiscus een groot voetballiefhebber is.

Sirigu langer bij PSG

Doelman Sirigu heeft zijn contract bij PSG weten te verlengen. Hij blijft in de Franse hoofdstad tot 2018.

Kampioenen in pot 1

De landskampioenen van de 7-8 toplanden gaan meer dan waarschijnlijk plaatsnemen in pot 1 tijdens de loting van de Champions League. Op die manier zou de loting van de CL de kampioenen iets meer bevoordelen. De titelverdediger neemt ook sowieso plaats in pot 1.

Mboyo klaar voor Club

Ilombé Mboyo trainde gisteren voluit mee en kan starten in de topper tegen Club Brugge. Zijn spierblessure lijkt verleden tijd. Ook Derick Tshimanga is weer fit en zal waarschijnlijk ook starten.

Stojanovic haalt nieuwe assistent

De nieuwe Lierse-coach zag gisteren zijn tweede assistent aankomen op de club. Het gaat om Bratislav Zivkovic, die als speler actief was bij Sampdoria en Rode Ster Belgrado. Stojanovic bracht twee assistenten mee en dus moesten de twee huidige, Simmens en Arts, plaats ruimen.

Leekens doet het goed

Georges Leekens won met Tunesië ook zijn tweede kwalificatieduel voor de Africa Cup. Tunesië klopte Egypte met 1-0. Het Burkina Faso van Paul Put won dan weer met 3-0 in Angola.

Huntelaar gelinkt aan Engeland

De spits van Schalke 04 wordt al geruime tijd in verband gebracht met een transfer naar Engeland. Arsenal lijkt de voornaamste kandidaat, maar ook Liverpool en Tottenham tonen interesse. Huntelaar zit in zijn laatste contractjaar bij de Duitse club.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties