Derde opeenvolgende 1-1-gelijkspel voor PSG

PSG heeft zich niet in het rijtje van koplopers kunnen scharen na een 1-1 tegen Lyon. Het derde gelijkspel met die score op rij voor hen. De Parijzenaars hadden echter altijd moeten winnen, maar lieten heel wat kansen liggen. In de slotfase kwamen ze zelfs nog héél goed weg.

PSG had overwicht in de eerste helft, maar kon niet al te veel kansen bij elkaar voetballen. Eén keer kwam er een goede voorzet van de linkerflank en uitzonderlijk was het niet Zlatan Ibrahimovic die daar kwam ingelopen, maar wel Edison Cavani en die scoorde zijn derde van de nog prille competitie.

Lyon kon daar weinig tegenover zetten, maar zolang de stand maar één goal verschil aangaf, bleven ze er in geloven. De Parijzenaars bleven echter de controle houden en Veratti had bijna de 2-0 aan zijn voeten, maar hij kreeg de bal niet door het bos van benen. PSG verdiende ook nog een paar strafschoppen, maar de ref wees niet naar de stip.

Bijna met de billen bloot

Zlatan kon een kwartier voor tijd de match beslissen, maar hij miste de wenkende kans. En dat zou PSG nog zuur opbreken, want zes minuten voor het einde van de reguliere speeltijd viel in de kluts de gelijkmaker via Umtiti. De thuisploeg trok nog zwaar ten aanval, maar kon niet meer scoren. En bijna ging Lyon nog met de drie punten lopen, maar de alleenstaande Torisso schoot hoog over.