Anderlecht Belgisch hofleverancier voor de Afrika Cup

Anderlecht Belgisch hofleverancier voor de Afrika Cup
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Van 17 januari tot 8 februari gaaat in Equatoriaal Guinee de Afrika Cup door. Liefst 19 spelers uit de Belgische competitie zitten in de definitieve selecties van hun land. Wij zetten alle namen op een rijtje, Anderlecht is (uiteraard) hofleverancier.

Door Edgar Makanga

Anderlecht is hofleverancier van de afwezigen richting Afrika Cup. Franck Acheampong (Ghana), Ibrahima Conté (Guinee), Mbemba en Kudimbana (Congo). Niet minder dan vier afwezigen dus!

Kortrijk zal het zonder doelman moeten zien te rooien: Darren Keet zit in de Zuid-Afrikaanse selectie en is er zo in de maand januari niet bij voor de Kerels. Cercle Brugge mist een belangrijke pion vooraan in de figuur van Junior Kabananga.

Francis N'Ganga (Congo-Brazzaville), doelman Parfait Mandanda en Neeskens Kebano zijn de afwezigen bij Charleroi.  Ook Racing Genk moet drie spelers missen in de maand januari: Anele Ngongca (Zuid-Afrika), Kara Mbodj (Senegal) en Kagé (Congo). 

Abdoulaye Diaby (Moeskroen) zien we niet meer op de Belgische velden. Eerst gaat hij naar de Afrika Cup, daarna keert hij terug naar Lille. Lokeren moet het doen zonder Copa (Ivoorkust).

En er is nog een derde doelman die er de komende maand niet bij is in de Jupiler Pro LeagueDidier Ovono. Bovendien moet Oostende ook nog Andile Jali missen.

Standard de Liège moet Eyong Enoh missenMaar dat komt Standard niet eens zo slecht uit, want hij zit toch nog een lange schorsing uit door zijn fout in de match tegen AA Gent.

Bij Zulte Waregem worden dan weer Mamatou N'Diaye, (Mali) et aanvaller Idrissa Sylla (Guinee) gemist. Die laatste moet wel nog een definitieve fitheidstest doorstaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties