Interview Zo beleefde Troisi zijn trip naar geschiedschrijving

Zo beleefde Troisi zijn trip naar geschiedschrijving
Foto: © SC

Het winnende doelpunt maken in de finale van een continentaal kampioenschap: er zijn mooie momenten en hele mooie momenten. In dit geval het laatste. James Troisi maakte het mee en vertelde zijn verhaal.

Door Aernout Van Lindt

"Het was ginds wel wat warmer dan hier. Zomerweer", aldus Troisi over zijn maand in Australië. "We zaten vijf-zes weken samen in een basiskamp, maar ik ben er wel wat donkerder door geworden. 30 graden, het verschil met België is groot", kon er een lachje af.

En plots scoor je na zes weken het winnende doelpunt in de finale tegen Zuid-Korea: "Winnen, in je eigen land, op zo'n manier ... je moet je niet voorstellen dat ik niet blijer kon zijn dan op dat moment. Het duurt nog altijd om het volledig te laten doorsijpelen, het ging allemaal zeer snel."

Weinig kunnen vieren

Een groot feest was het namelijk niet na de finale: "De dag nadien was er nog een huldiging in ons land, maar daarna moesten we eigenlijk snel allemaal het vliegtuig op, omdat de meeste spelers in Europa spelen. We zullen misschien deze zomer nog wel eens verder vieren, nu staat de focus weer op clubvoetbal."

De ware impact van de eindoverwinning moet nog blijken: "Dit gaat een geweldige boost geven aan het Australisch voetbal", is de middenvelder van Essevee duidelijk. "Dit is de strafste prestatie ooit van ons land, dus gaat dit massief worden voor het voetbal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties