De Copa America voorgesteld door Hernan Losada

De Wit Bram
| 1 reacties
De Copa America voorgesteld door Hernan Losada
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de nacht van 11 op 12 juni start de Copa America in Chili met de openingswedstrijd tussen het thuisland en Ecuador. Tot en met 4 juli zullen twaalf landen strijden om de eindzege in de wacht te slepen. Wij contacteerden kersverse aanwinst van Beerschot-Wilrijk Hernan Losada om zijn kijk te geven.

“Chili, het gastland, is één van de drie Zuid-Amerikaanse landen dat nog nooit de Copa America won, samen met Ecuador en Venezuela. Naast de 10 landen die tot de Zuid-Amerikaanse voetbalbond CONMEBOL horen, worden telkens 2 landen uitgenodigd. Dit jaar zijn dat Mexico en Jamaica.”

Losada ziet meerdere favorieten. “Uruguay is de recordhouder, met 15 eindzeges, maar missen wel Luis Suarez door zijn schorsing als gevolg van zijn beet op het WK in Brazilië. Ik zie Argentinië met Messi samen met Brazilië en thuisland Chili tot het einde meedoen voor de titel.”

Belgische connectie

De Copa America blijkt ook een Belgisch tintje te hebben. “Inderdaad, met Ronald Vargas (Venezuela), Gato Silva (Chili) en Lucas Biglia (Argentinië) zijn er verschillende spelers aanwezig die in de Jupiler League spelen of gespeeld hebben”, aldus de 33-jarige Argentijnse middenvelder.

Losada zal de Copa America op de voet volgen, de geïnteresseerden hier in België zullen lang moeten opblijven willen ze wedstrijden zien. “De meeste matchen starten om 20.30 uur lokale tijd, met het tijdsverschil is dat pas om 01.30 uur ’s nachts hier te zien.” Een tornooi voor de nachtraven dus…

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties