'Daarom verlaat Cavani de Copa America'

De Wit Bram
| 0 reacties
'Daarom verlaat Cavani de Copa America'
Foto: Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Uruguay eindigde op de Copa America op een derde plaats achter Argentinië en Paraguay in groep B, maar stootte als één van de twee beste derdes door naar de volgende ronde. In de kwarfinale zal de ploeg van coach Oscar Tabárez het opnemen tegen thuisland Chili.

Of dat met topspits Edison Cavani zal zijn, is nog hoogst onzeker. De spits van PSG, die in de afwezigheid van Luis Suarez voor de goals moet zorgen bij Uruguay, heeft immers af te rekenen met familiale problemen.

Zo is zijn vader Luis Cavani gearresteerd door de Uruguayaanse politie nadat hij betrokken was bij een dodelijk auto-ongeval waarbij een 19-jarige motorrijder het leven liet. Dat meldt persagentschap Reuters. De vader zou ook onder invloed geweest zijn van alcohol.

Onder de indruk

Tabárez liet op een persconferentie dinsdag al weten dat zijn topspits onder de indruk is van de gebeurtenissen. “We praten veel met hem en proberen hem te steunen. Hij is beïnvloed door de huidige situatie, zoals iedereen dat zou zijn in zijn plaats.”

De 68-jarige Uruguayaanse oefenmeester gaf ook mee dat Cavani al de tijd zal krijgen om te beslissen of hij de selectie verlaat of niet. De wedstrijd tegen Chili wordt deze nacht gespeeld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties