Onwaarschijnlijk: Niet de eerste keer dat Chileense international handtastelijk wordt

De Wit Bram
| 1 reacties
Onwaarschijnlijk: Niet de eerste keer dat Chileense international handtastelijk wordt
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

U kon hier al lezen en zien hoe Gonzalo Jara tijdens de kwartfinale van de Copa America tussen Chili en Uruguay de Uruguayaanse topspits Edison Cavani een rode kaart aansmeerde met een actie ver beneden alle peil. Nu blijkt dat de Chileense international niet aan zijn proefstuk toe is.

Ook in 2013 tijdens een kwalificatiewedstrijd voor het WK – opvallend genoeg opnieuw tegen Uruguay – was de verdediger nogal handtastelijk. Toen kreeg Jara het aan de stok met Luis Suarez, ook niet bepaald een lieverdje.

Op de beelden is te zien hoe Jara na een woordenwisseling Suarez opzoekt tijdens een hoekschop voor Uruguay. Vervolgens grijpt de 29-jarige Chileen, die bij het Duitse Mainz 05 speelt, Suarez naar het kruis, waarop die laatste reageert met een vuistslag(je).

De scheidsrechter had niets gezien, maar voor hetzelfde geld was Jara ook toen in zijn opzet geslaagd en had Suarez met een rode kaart van het veld gestuurd kunnen worden.

Hier het filmpje waarop te zien is hoe Jara zijn vinger in het achterwerk van Cavani steekt en hem zo zijn tweede gele kaart aansmeert.

Ondertussen is bekendgemaakt dat een disciplinaire commissie van de Zuid-Amerikaanse voetbalfederatie CONMEBOL een onderzoek zal starten naar Jara. Dat staat te lezen op de site van BBC.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties