Iraanse befaamde voetbalster mag niet naar toernooi... van haar man

Iraanse befaamde voetbalster mag niet naar toernooi... van haar man
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het vrouwenvoetbal is opgeschrikt door een wel heel merkwaardig verhaal. Niloufar Ardalan, een Iraanse die naam en faam verworf met haar voetbalkwaliteiten, mag niet deelnemen aan een internationaal voetbaltornooi omdat... haar man dat niet wil.

Ardalan wil graag het Aziatisch kampioenschap Futsal dat in het Maleïsische Nilai plaatsvindt, spelen met Iran. Maar daar wil manlief niks van weten. De 30-jarige Moslima moet van hem thuisblijven om voor de 7-jarige zoon van het koppel te zorgen. Mehdi Toutounchi, zelf voetbaljournalist, gebruikte daarvoor een oude Islamitische wet.
 
Een getrouwde vrouw moet volgens die wet toestemming vragen aan haar man om haar paspoort bij te houden of te vernieuwen. En die kreeg ze niet. "Ik hoop dat de autoriteiten maatregelen nemen zodat vrouwelijke atleten die in deze situatie terechtkomen hun rechten kunnen verdedigen", aldus Ardalan aan Nasimonline. 
 
"Die wedstrijden zijn enorm belangrijk voor mij. Als een Moslima wil ik voor mijn vlag werken in plaats van te reizen voor mijn plezier." 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties