Frankrijk voorgesteld: als de geschiedenis zich herhaalt, dan... wint Frankrijk het EK!

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Frankrijk voorgesteld: als de geschiedenis zich herhaalt, dan... wint Frankrijk het EK!
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Komende zomer wordt in Frankrijk het Europees kampioenschap georganiseerd. Wij stellen alvast de deelnemende landen aan u voor. Vandaag: Frankrijk.

Topschutter

Dé man die doorheen de jaren de meeste goals maakte voor Frankrijk? Thierry Henry! De ex-spits van Arsenal en Barcelona vond gedurende zijn carrière 51 keer de weg naar doel bij de nationale ploeg. De huidige topschutter, Karim Benzema (27) heeft nog werk voor de boeg.

Meeste caps

Lillian Thuram is recordinternational bij Frankrijk. De gewezen topverdediger van Juventus droeg maar liefst 142 keer het shirt van zijn land. Bij de huidige generatie is Karim Benzema recordhouder met 81 caps.

EK-historie

Frankrijk trekt voor de negende keer in zijn geschiedenis naar een EK. Sinds 1984 maken Les Bleus er een gewoonte van om het EK iedere zestien jaar te winnen: 1984, 2000,… Als de geschiedenis zich herhaalt vullen we hier binnenkort 2016 in. Of toch maar niet?

2012: kwartfinale
2008: eerste ronde
2004: kwartfinale
2000: WINNAAR
1996: halve finale
1992: eerste ronde
1988 niet gekwalificeerd
1984: WINNAAR
1980: niet gekwalificeerd
1976: niet gekwalificeerd
1972: niet gekwalificeerd
1968: niet gekwalificeerd
1964: niet gekwalificeerd
1960: vierde plaats

Blikvangers

Dat Frankrijk een favorietenrol te vervullen heeft komende zomer ligt niet enkel aan het feit dat ze in eigen land spelen. De selectie is misschien wel de sterkste op het hele EK, met klasbakken als Paul Pogba, Antoine Griezmann en Laurent Koscielny zijn Les Bleus zeker bij de topfavorieten. Lees hier meer!

Babes

Het is algemeen bekend dat Franse dames tot de knapste ter wereld behoren behoren, dat bevestigen deze mooie vrouwen maar weer eens. Klik hier om ze te bewonderen!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties