Transfergeruchten 01/06: Ivens terug naar oude liefde, Gündogan tekent bij City en ook Morata op weg naar PL

Redactie
| 3 reacties
Transfergeruchten 01/06: Ivens terug naar oude liefde, Gündogan tekent bij City en ook Morata op weg naar PL
Foto: © Photonews

Het seizoen van de JPL zit er nu volledig op, terwijl de Rode Duivels zich verder voorbereiden op het EK. Met het nieuwe seizoen in het vooruitzicht zijn de transfergeruchten schering en inslag. We bundelen de belangrijkste zaken in een handig overzicht.

  • Het lijkt er sterk op dat David Alaba gewoon bij Bayern München zal blijven. De Duitsers hebben een officieel bod van 48 miljoen euro van Real Madrid geweigerd.
  • Juventus-spits Morata lijkt op weg naar Engeland. „De Premier League lijkt me een goede bestemming”, klonk het uit de mond van de 23-jarige Spanjaard. Al heeft Real Madrid wel het recht om zijn ex-speler terug te halen voor 29 miljoen euro.

  • Bij AS Roma staat de bosnische middenvelder Miralem Pjanic zeer in de belangstelling van verschillende topclubs zoals Manchester United of Juventus. Maar Barcelona zou de beste papieren hebben om de middenvelder binnen te slepen, Luis Enrique kent Pjanic namelijk nog van zijn periode bij AS Roma.
  • Nu hij einde contract is bij PSG heeft Gregory van der Wiel geen club meer, maar Barcelona zou hem wel willen inlijven als rechstback. De Catalanen gaan namelijk uit van een transfervrij vertrek van de huidige rechtsachter, Dani Alves.
  • Bij Waasland-Beveren verwelkomen ze de nieuwe physical coach Jonas Ivens. De 32-jarige Ivens stopte als profvoetballer en tekende bij de ploeg waar hij jeugdspeler was. "Het voelt als thuiskomen", reageerde Ivens.
  • Southampton wil Sporting Lissabon-ster Ruben Semedo aantrekken. De 22-jarige startte dit seizoen met een uitleenbeurt aan Vitoria Setubal, maar in januari werd hij teruggeroepen naar Sporting. Hij speelde uitstekend als centrale verdediger en verdedigende middenvelder en werd beloond met een nieuw contract tot 2022, dat zou Southampton echter niet afschrikken.
  • Idrissa Sylla staat in de belangstelling van de Engelse tweedeklasser Wolverhampton. De club was in januari al geïntresseerd, maar toen wou Sporting hem niet laten gaan. De 25-jarige bankzitter bij Anderlecht mag pas vertrekken als RSCA een vervanger heeft gevonden.
  • Liverpool wil Pepe Reina opnieuw naar Anfield halen. De 33-jarige doelman verliet The Reds in 2014 en vertrok naar Napoli, daar heeft hij nog een contract tot 2018 en de Italianen willen hem liever niet laten gaan.
  • West Ham United ligt in pole-positie om Samuel Umtiti binnen te halen. De verdediger van Lyon kan ook op interesse van Tottenham, Barcelona en PSG rekenen. De Parijzenaars maken weinig kans omdat Lyon hun grootste rivaal niet wil versterken.
  • Piotr Zielinski kan op 1 juli gratis vertrekken bij Empoli. De 22-jarige Pool kan op heel wat interesse rekenen en Liverpool leek lange tijd de grootste kanshebber. Nu zou de talentvolle middenvelder dicht bij een deal met Napoli staan.
  • Vorig seizoen verkoos Rafael van der Vaart Real Betis nog boven Ajax, in Voetbal International solliciteerde hij nu openlijk bij de Amsterdammers. "Geen idee wat Ajax van plan is, maar ik zou het heel mooi vinden om hun te kunnen helpen. Ik sta overal voor open, ik wil gewoon voetballen", aldus van der Vaart.
  • Florentino Perez wil een nieuwe Galactico naar Real Madrid brengen. De voorzitter geeft Robert Lewandowski niet op, ondanks dat Bayern München liet weten dat de Pool niet mag vertrekken. Er zou 100 miljoen euro klaar liggen om de spits naar Madrid te halen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties