Datum: 15/06/2016 15:00
Competitie: EK
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stadium Lille Métropole
Hamsik wijst Slovakije de weg met prachtgoal, diskwalificatie voor Rusland mogelijk niet eens nodig (mét beelden van alle goals!)
Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties

Marek Hamsik wijst Slovakije de weg met prachtgoal, diskwalificatie voor Rusland mogelijk niet eens nodig (mét beelden van alle goals!)

Hamsik wijst Slovakije de weg met prachtgoal, diskwalificatie voor Rusland mogelijk niet eens nodig (mét beelden van alle goals!)
Foto: © Photonews

Marek Hamsik heeft zijn Slovakije voorbij een teleurstellend Rusland geloodst. De ster van Napoli scoorde een heerlijke goal en tekende ook voor een knappe assist. De Russen probeerden in de tweede helft nog, maar verder dan een aansluitingstreffer kwamen ze niet meer.

Slovakije begon net iets behoudender aan de wedstrijd tegen Rusland, in vergelijking met de match tegen Wales. De targetspitsen die teleurstelden tegen Bale en co begonnen op de bank, Duda was de (valse) nummer 9. Bij Rusland dezelfde elf namen als tegen Engeland.

Rusland moest in de openingsminuten het onderspit delven tegen elf gretige Slovaken, en het was Hamsik die voor het eerste échte gevaar tekende. Zijn vluchtschot belandde evenwel enkele meters over het doel van Akinfeev.

Fantastische pass Hamsik, simpele afwerking Weiss

De Russen herstelden het evenwicht – en veel meer dan dat. Maar vlak na het halfuur kregen ze een koude douche: Hamsik verstuurde een tot op de millimeter precieze pass richting Weiss, die op zijn beurt twee Russen uitkapte en het leer in de verste hoek deponeerde: 0-1.

Simpele pass Weis, fantastische afwerking Hamsik

Rusland hing in de touwen en op slag van rust maakte Hamsik het allemaal nog een beetje erger. Na een korte corner poeierde hij het leer enig mooi – en via de binnenkant van de paal – in de verste hoek: 0-2 voor Slovakije bij de rust!

Dubbele wissel haalt nauwelijks iets uit...

Leonid Slutsky, de Russische veldheer, greep tijdens de rust serieus in. Met Neustädter en Golovin verdween het controlerende middenveld – al was voor de rust van controleren niet veel te zien. Mamaev en Glushakov maakten hun opwachting vanaf minuut 46.

Maar zelfs die wissels leverden weinig op. Het ontbrak de Russen simpelweg aan ideeën, inspiratie, creativiteit en snelheid van uitvoering. De Slovakijen lieten het balbezit over aan de tegenstander, maar kwamen eigenlijk nooit in de problemen.

...Al scoort invaller Glushakov dan toch nog

Smolov was er één keer dicht bij. Hij kreeg de bal pardoes voor de voeten in de zestienmeter, maar doordat Durica zijn hele lichaam in de strijd gooide om het schot van de Rus af te blokken, verscheen de 1-2 niet op het scorebord.

In de slotfase werd het dan tóch nog spannend. Na een knappe combinatie kopte invaller Glushakov de bal keurig binnen: 1-2. Rusland duwde door, maar Slovakije bibberde zich toch een weg naar de drie punten.

Slovakije komt in groep B zo voorlopig samen met Wales aan de leiding met 3 punten. Rusland prijkt helemaal onderaan in de groep, en dat met een teleurstellende 1 op 6. Diskwalificatie na de rellen? Dat is mogelijk niet eens nodig als de mannen van Slutsky op deze manier blijven spelen.

Opstellingen

Rusland Rusland

  Speler G Beoordeel
Akinfeev Igor 90' -
Smolnikov Igor 90' -
Berezutski Vasili 90' -
Ignashevich Sergei 90' -
Shennikov Georgy 90' -
Shatov Oleg A 90' -
Neustädter Roman 46' -
Golovin Aleksandr 46' -
Smolov Fedor 90' -
Kokorin Aleksandr 76' -
Dzyuba Artem 90' -
  Bank G Beoordeel
Glushakov Denis 44' -
Mamaev Pavel 44' -
Shirokov Roman 14' -
Yusupov Artur -  
Berezutski Alexei -  
Samedov Alexander -  
Ivanov Oleg -  
Torbinski Dmitri -  
Shishkin Roman -  
Kombarov Dmitri -  
Alvin Marinato Guilherme -  

Slovakije Slovakije

  Speler G Beoordeel
Ďurica Ján   90' -
Kozácik Matús 90' -
Pekarik Peter 90' -
Skrtel Martin 90' -
Durica Jan 90' -
Hubocan Tomas 90' -
Kucka Juraj 90' -
Pecovsky Viktor 90' -
Hamsik MarekA 90' -
Mak Robert 80' -
Duda Ondrej 67' -
Weiss Vladimir A 72' -
  Bank G Beoordeel
Nemec Adam 23' -
Svento Dusan 18' -
Duris Michal 10' -
Sestak Stanislav -  
Novota Jan -  
Gyömbér Norbert -  
Hrosovský Patrik -  
Gregus Jan -  
Mucha Jan -  
Stoch Miroslav -  
Salata Kornel -  
Skriniar Milan -  
Herbeleef Rusland - Slovakije

Vooraf