Vier Belgen: dit is ons dreamteam van speeldag 2 op het EK

Vier Belgen: dit is ons dreamteam van speeldag 2 op het EK
Foto: © SDG

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De volgende twaalf wedstrijden op dit EK hebben we gehad. Veel werd er nog steeds niet gescoord, maar we zagen toch al heel wat spelers schitteren in Frankrijk. We lijsten voor u ons dreamteam op van de tweede speeldag in de groepsfase.

Doelman

In doel was het net als op speeldag 1 vrij spannend, met heel wat goalies die zich lieten opmerken. Ook de IJslander Halldorsson was weer bij de beteren, maar we kiezen toch voor Fabianski, die met de Polen de nul wist te houden tegen de Duitsers.

Verdediging

In de verdediging kiezen we toch voor heel wat Belgische kwaliteiten. Thomas Vermaelen was net als tegen Italië de rots centraal achterin en Meunier stond meer dan zijn mannetje en zorgde voor gevaar én een assist.

Ook Hector - samen met Boateng erg sterk voor Duitsland - en de scorende Noord-Ier McAuley krijgen een stekje in ons team van de speeldag.

Middenveld

Kunnen we naast Iniesta? Neen, alweer niet. De baas boven baas van het Spaanse middenveld strooide opnieuw met pasjes waar de defensie van de Turken helemaal tureluurs van werd.

Als controleur kiezen we voor Witsel, meer aanvallend ingesteld zagen we een sterke Rakitic en een oogstrelende Hamsik aan het werk.

Aanval

In onze 4-4-2 kiezen we voor de twee spitsen die elk twee keer scoorden op deze tweede speeldag. Onze Rode Duivel Romelu Lukaku en de spanjaard Morata. Verbeterpunten zijn er bij beiden zeker nog, maar ze werkten hard en scoorden twee keer. Veel meer moet dat toch echt niet zijn?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties