Ons dreamteam: drie Belgen, drie Duitsers en ook nog deze kornuiten ...

Ons dreamteam: drie Belgen, drie Duitsers en ook nog deze kornuiten ...

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nog acht landen kunnen het EK winnen. De wedstrijden uit de 1/8e finales op dit EK zijn achter de rug. We zagen toch opnieuw heel wat spelers schitteren in Frankrijk. We lijsten voor u ons dreamteam op van de round of 16 op het EK.

Doelman

In doel konden we deze keer niet naast de keeper van Polen. De fouten van de verdedigers voor hem werden door hem allemaal rechtgezet. 14 schoten op doel van Zwitserland, enkel een staalharde omhaal van Shaqiri kon Fabianski verschalken: straf!

Verdediging

In de verdediging kiezen we deze keer voor een viermansdefensie. Daarbij kiezen we voor twee absolute toptalenten van Duitsland: de scorende Boateng en de oerdegelijke Kimmich.

Nog twee verdedigers scoorden belangrijke doelpunten voor hun land én toonden zich defensief ook sterk en paraat. Chiellini voor Italië en Sigurdsson voor het verrassende IJsland.

Middenveld

Op het middenveld dan toch wat puzzelen, want met Kevin De Bruyne en Axel Witsel hadden we twee Belgen waar we niet naast konden. En dat doelpunt van Shaqiri was ook voldoende om hem in de basis te droppen, waardoor we geeneens plaats hebben voor een Kroos of Nainggolan. Wat een weelde!

Aanval

De aanvallers dan: Hazard, Draxler en Griezmann. We zouden het niet moeten uitleggen, want alledrie speelden ze weergaloos. Draxler voor de Duitsers betrokken in elk doelpunt, Hazard met een assist, een doelpunt en 11 fantastische dribbels en Griezmann met twee doelpunten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties