Afscheid van 'halve Belg' Gudjohnsen... of toch niet: "Vraag het me alsjeblieft niet"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Parijs
| 2 reacties
Afscheid van 'halve Belg' Gudjohnsen... of toch niet: "Vraag het me alsjeblieft niet"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zelden zo een indrukwekkende wissel gezien als gisteren in het Stade de France. Een tiental minuten voor tijd werd Eidur Gudjohnsen door zijn bondscoach naar de bank geroepen. Duizenden IJslanders veerden onmiddellijk recht.

Gudjohnsen, ex-Cercle en Club Brugge maar ook Chelsea en Barcelona, is met voorsprong de meest succesvolle IJslandse voetballer ooit. Een handengeklap van 'zijn IJsland' begeleidde wat waarschijnlijk zijn laatste interland voor zijn land was. De zoon van voormalig Anderlecht-vedette Arnor groeide op in België en spreekt daardoor perfect Nederlands. Na de match kregen we hem te pakken.

Maar de vraag die op ieders lippen brandde, nam hij meteen weg. "Voor ik begin: vraag me niet of ik ga stoppen, want ik kan er niet op antwoorden", aldus de topschutter van zijn land met 26 goals in 88 interlands. "Ik weet ook niet of ik volgend seizoen nog ga spelen op clubniveau of waar..."

IJsland was fantastisch

Blijft over: de indrukwekkende (afscheids)ontvangst van de IJslanders. "Ze waren fantastisch. IJsland heeft zich van zijn beste kant laten zien op dit EK. De duizenden die afreisden naar Frankrijk... Heel het land stond achter ons en we hebben hen toch fantastische momenten kunnen geven."

De binnenkort 38-jarige aanvaller bleef er allemaal rustig bij. "Iedereen heeft me al gevraagd wat ik ga doen, maar ik kan hen geen antwoord geven. Binnenkort..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties