Succescoach Ranieri langer bij Leicester, maar hoe zit het met zijn team richting het nieuwe PL-seizoen en de Champions League?

Redactie
| 0 reacties
Succescoach Ranieri langer bij Leicester, maar hoe zit het met zijn team richting het nieuwe PL-seizoen en de Champions League?
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Claudio Ranieri verlengde woensdag zijn contract bij Leicester City tot 2020. De PL-kampioen wil zijn titel in eigen land waardig verdedigen en ook in de Champions League geen mal figuur slaan. Maar met welke ploeg zullen The Foxes voor de dag komen?

Het was een sprookje natuurlijk: het kleine Leicester dat zich tot kampioen van de Premier League kroonde. Keerzijde van de medaille is dat de kleine namen als Vardy of Mahrez die sterren werden, zich in de kijker speelden van de grootmachten.

Voorlopig blijft het aantal vertrekkers beperkt. Middenvelder Ngolo Kanté verkaste naar Chelsea FC voor ruim 35 miljoen euro. Spits Andrej Kramaric, die vorig jaar al uitgeleend werd aan Hoffenheim, verhuisde nu definitief naar Duitsland.

Ranieri kreeg van de clubeigenaars enkele weken geleden een blanco cheque om de transfermarkt te betreden. Voor aanvaller Ahmed Musa spendeerde hij al een kleine 20 miljoen euro. De Nigeriaan scoorde afgelopen seizoen 13 competitiegoals voor CSKA Moskou.

Verder ging Leicester defensieve middenvelder Nampalys Mendy wegplukken bij het Zuid-Franse Nice. Kortom: nog geen grootse veranderingen voorlopig bij de kampioen, en dus verwachten we dat in de slotweken van de mercato nog een en ander zal bewegen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties