Ruzie met EA Sports, en dus zit deze ploeg niet in FIFA 17

Timothy Collard
Timothy Collard
| 15 reacties
Ruzie met EA Sports, en dus zit deze ploeg niet in FIFA 17
Foto: © photonews

De nieuwste versie van het populaire videospel FIFA ligt vanaf volgende week in de winkelrekken. Heel wat fervente gamers kijken nu al uit naar de releasedatum van FIFA 17. Zij die gehoopt hadden om een potje voetbal te spelen met IJsland, komen echter bedrogen uit.

IJsland sloeg tijdens het voorbije EK in Frankrijk de hele wereld met verstomming. Het land schopte het tot de kwartfinales op het toernooi en kroonde zich op die manier tot een van dé revelaties.

Maar door een dispuut met EA Sports zal IJsland niet te vinden zijn op FIFA 17. De IJsland voetbalbond vond het geboden bedragen voor de rechten van de spelers te laag en dus zal er van een IJslandse ‘haka’ geen sprake zijn op het populaire videospel.

"We accepteren deze slechte behandeling niet"

Geir Thorsteinsson

EA Sports was bereid om 13.000 euro op tafel te leggen voor de spelersrechten, maar dat bedrag vond men in IJsland niet hoog genoeg. De KSI deed een tegenvoorstel, maar daar ging EA Sports dan weer niet mee akkoord.

“We accepteren deze slechte behandeling niet”, reageerde KSI-voorzitter Geir Thorsteinsson bij AFP. “Ik veronderstel dat EA Sports ons volgend jaar opnieuw zal contacteren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties