Datum: 24/09/2016 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Achter de Kazerne
Essevee blijft leider na felbevochten én fantastische comeback bij KV Mechelen

Leider Zulte Waregem bij KV Mechelen van 2-0 achter naar 2-3 overwinning

Essevee blijft leider na felbevochten én fantastische comeback bij KV Mechelen
Foto: © photonews

Zulte Waregem blijft ook na speeldag 8 op kop staan in het klassement van de Jupiler Pro League. Achter de Kazerne maakte het een 2-0 achterstand nog helemaal ongedaan. Met grinta, goed voetbal én een sterke Deen.

  • KV Mechelen en Zulte Waregem maken er een spektakelstuk van
  • Malinwa straft verdedigende foutjes van leider af
  • Essevee komt bijzonder sterk opzetten in de tweede helft

KV Mechelen en Zulte Waregem deden het dit seizoen tot op heden bijzonder goed. Na zeven duels stonden beide teams in de top-6, Essevee stond zelfs aan de leiding. Het goed voetbal kon dus regeren Achter de Kazerne. Ferrera moest het doen zonder El Messaoudi, maar kon de tegen Charleroi eveneens uitgesloten Bjelica wel tussen de lijnen brengen.

Francky Dury verkoos Kenny Steppe in doel te laten staan, ook al is Sammy Bossut zo goed als hersteld. Lepoint (schedelbreuk) en Cordaro (lichte hinder aan de kuit) werden vervangen door Marrone en Naessens, voor beiden de eerste basisplaats in de competitie van het seizoen.

Verdedigende foutjes bij de 'lijder'

In een vurig Achter de Kazerne was het 90 minuten lang genieten. De thuisploeg legde de nodige grinta aan de dag zoals bijna enkel Malinwa dat kan, terwijl de leider bijwijlen het voetbal liet zien van een topploeg - die leidersplaats is er ook niet zomaar gekomen. Wel zaten er aan beide kanten ook wat slordigheden tussen.

Vooral bij de bezoekers dan, waar het euvel van vorig jaar even de kop opstak met twee defensieve blunders in 45 minuten. Al moet je het ook nageven aan KV Mechelen: ze maakten het ook twee keer knap af. De eerste keer liep Verdier op Steppe af en schoof hij binnen, de tweede keer omspeelde Croizet de doelman alvorens binnen te leggen.

Essevee had in die eerste 45 minuten zelf ook wel minstens 1 doelpunt mogen scoren, maar Lerager, Naessens, Leye en Kaya vonden telkens Moris of het zijnet op hun weg. Baudry? Die bekocht zijn foutjes met een wissel bij de koffie, Vetokele moest voor de doelpunten gaan zorgen voorin.

Terugknokken als een leider

In een furieuze tweede helft leek de match soms meer op tennis dan voetbal, zo snel ging het van de ene naar de andere kant. Wie anders dan Kaya had met zijn derde assist van het seizoen Lerager op weg gezet naar de 2-1? De Deen miste op aangeven van Leye overigens nog een 1-op-1situatie met Moris.

Dury gaf 20 minuten voor tijd Sander Coopman zijn kans en die deed meteen wat alle anderen niet konden. Leye kopte nog op Moris, daarna kon de huurling van Club Brugge de doelman tegenvoets pakken. Ook typisch tennis? De manier waarop Coopman Moris tegenvoets pakte, nadat die op een inzet van Leye nog redding had gebracht.

En dan moest het slotakkoord nog komen. De ommekeer werd helemaal compleet toen Lerager een afvallende bal in de winkelhaak viseerde. De manier waarop de West-Vlamingen hier in een moeilijke uitmatch Achter de Kazerne van 2-0 naar 2-3 gingen? Chapeau. En zo blijven ze ook leider, uiteraard.

Opstellingen

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Moris Anthony 90' -
Vitas Uros 90' -
Cocalic Edin 55' -
De Witte Seth 90' -
Bjelica Aleksander 90' -
Matthys Tim 90' -
Rits Mats   90' -
Schouterden Nils 90' -
Croizet Yohan 90' -
Verdier NicolasA 60' -
Kolovos Dimitris 76' -
  Bank G Beoordeel
Vanlerberghe Jordi 35' -
Veselinovic Dalibor 30' -
Paulussen Laurens 14' -
Leal Arley Randal Enrique -  
Leal Randall -  
Cobbaut Elias -  
Claes Glenn -  
Coosemans Colin -  

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Steppe Kenny 90' -
De fauw Davy 90' -
Derijck Timothy 90' -
Baudry Marvin 46' -
Hamalainen Brian 90' -
Meite Soualiho 90' -
Marrone Luca   90' -
Lerager Lukas ⚽ ⚽ 90' -
Naessens Jens   71' -
Leye Mbaye 90' -
Kaya Onur A 90' -
  Bank G Beoordeel
Vetokele Igor A   44' -
Coopman Sander 19' -
Madu Kingsley -  
Brebels Sebastiaan -  
Verboom Bryan -  
Bossut Sammy -  
Cordaro Alessandro -  
Herbeleef KV Mechelen - Zulte Waregem