Cavani scoort ook blindelings bij Uruguay, bloedende Neymar, Argentinië blijft steken

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Cavani scoort ook blindelings bij Uruguay, bloedende Neymar, Argentinië blijft steken
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met acht goals in de Ligue 1 en drie in de Champions League begon Edinson Cavani als een wervelwind aan het seizoen. Vannacht legde hij er ook twee in het mandje namens Uruguay tegen Venezuela.

Uruguay is de fiere leider in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiegroep. Luis Suárez en Edinson Cavani hadden geen kind aan rode lantaarn Venezuela. Het werd 3-0, met grote dank aan de 29-jarige spits van PSG. Hij maakte er twee, Nicolas Lodeiro had de 1-0 al voor zijn rekening genomen.

Brazilië doet het uitstekend onder de nieuwe bondscoach Adnar "Tite" Bacchi. Tegen Bolivia boekte hij zijn derde zege op een rij. Neymar opende al vroeg de score, maar moest nadien bloedend van het terrein na een klap van een Boliviaanse verdediger. Het was overigens het 300ste (!) doelpunt in de carrière van de nog altijd maar 24-jarige Barça-ster.

Bloedende Neymar

In de 65e minuut moest Neymar van het terrein met een bloedende knikker. Een Boliviaanse verdediger had hem een stevige klap verkocht in een duel. Het stond dan al 4-0. Firmino dikte een kwartier voor tijd nog aan tot 5-0.

Argentinië kwam zonder Lionel Messi niet verder dan een 2-2 gelijkspel op het veld van Peru. De Argentijnen moeten de derde plaats delen met Ecuador en Colombia. Chili verloor een dag eerder al kansloos met 3-0 in Ecuador en staat momenteel ver van het WK in Rusland.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties